Osijek
ZATVOREN KONZUM U SUPERU

Svi su radnici prebačeni u druge dućane istog lanca
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Osječanima dobro poznata samoposluga iz Konzumova lanca koja se nalazila u podrumskim prostorima trgovačkog centra Super (posrijedi je zgrada nekadašnje robne kuće Supermarket) na Trgu slobode 6, prestala je s radom s posljednjim danom prošle godine.

Jučer se više nije moglo ući u tu trgovinu, a na vanjskom smo ulazu vidjeli radnike koji skidaju ljepljivu foliju s natpisom tog trgovačkog lanca. Kako nam je rekao voditelj Konzumove Službe za odnose s javnošću Petar Tanta, ta je samoposluga zatvorena zbog toga što više nije isplativa te nije jedina u tome lancu kojoj slijedi ista sudbina. Dodao je da su svi radnici iz zatvorene Konzumove trgovine raspoređeni na druge poslove u istom trgovačkom lancu u blizini.

- Možemo potvrditi kako smo u skladu s planom restrukturiranja zatvorili našu trgovinu na Trgu slobode 6 u Osijeku, a kupce pozivamo da nesmetano nastave kupovati u našoj trgovini Maxi u blizini koja se nalazi na Trgu Ante Starčevića 10 - rekao nam je Tanta.

Objasnio nam je da se optimizacija Konzumove prodajne mreže provodi stalno i dio je redovitog poslovanja koje se odvija na način uobičajen u maloprodaji. Prema Tantinim riječima, svake se godine do sada zatvarao određeni broj prodajnih mjesta uz istodobno otvaranje drugih, bez utjecaja na zaposlenost koji bi izlazio iz okvira fluktuacije zaposlenika karakteristične za maloprodaju u velikim sustavima. Konzum je do sada na području Osijeka zatvorio tri trgovine malog formata, ističe Tanta, a u sklopu trenutnog procesa restrukturiranja predviđeno je zatvaranje 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske. Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak još je ljetos najavio zatvaranje stotinjak Konzumovih trgovina, što iznosi šest posto od njihovog ukupnog broja prije izbijanja krize u toj hrvatskoj tvrtki. Sada zatvorena Konzumova samoposluga u Superu počela je s radom u svibnju 2016. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana