Osijek
FOTOŠETNJA GRADOM

U prvi radni dan nove godine s kišom
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Osijek je u prvi radni dan nove godine ušao s kišom, koja je pomalo pokvarila dobro novogodišnje raspoloženje, ali i onemogućila uživanje na klizalištu na središnjem gradskom trgu.

 Naime, iako školski praznici traju još dva tjedna, pitanje je koliko će klizalište uopće biti funkcionalno budući da se u petak predviđa nova kiša, a za Bogojavljenje, u subotu, temperatura od proljetnih 15 stupnjeva. U središtu grada završena je i manifestacija Advent u Osijeku, te je jučer započelo razmontiranje kućica i popratne infrastrukture, pa će samo središte grada uskoro poprimiti uobičajan izgled.

Iako, od bijelog Božića ove zime nije bilo ništa, a prema prognozama snijega skoro neće niti biti, zimske kiše razotkrivaju dijelove središta grada, koji još uvijek vape za rekonstrukcijom. Jedna od takvih neuralgičnih točaka zasigurno je i južna strana parka Zrinjevac, koju svaka kiša poplavi i park pretvori u neprohodnu kaljužu. Stoga bi upravo 2018. mogla biti godina u kojoj bi se ovom parku u centru grada dao potpun i završni novi izgled. N.Z.E.

Najčitanije iz rubrike
oglas