Regija
HUMANI NOGOMETAŠI NK ĆERALIJE

Odvezli pomoć obitelji Velić u Turanovac
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

ĆERALIJE

Nakon što su pokazali veliko srce kad je trebalo pomoći u prikupljanju novca za liječenje nepokretnog mladića Stipe Tašića, članovi Nogometnog kluba Ćeralije u općini Voćin još su jednom pokazali svoju humanost. Dirnula ih je tužna sudbina obitelji Velić iz Turanovca nedaleko od Virovitice, gdje se samohrani nezaposleni otac u trošnom kućerku skrbi o šestero maloljetne djece koju je napustila njihova majka.

Zahvaljujući priči koju je objavila Plava televizija, predsjednik kluba Mika Tomić stupio je u kontakt s obitelji kako bi doznao što im je najpotrebnije. Kad mu je netko iz obitelji rekao da je to hrana, nogometaši NK Ćeralije odmah su krenuli u akciju prikupljanja pomoći i uz pomoć mještana Ćeralija i Bokana u samo dva dana u mjesnom domu prikupili su znatnu količinu hrane, kućanskih potrepština i odjeće, a skupili su i 3745 kuna i 100 eura. Odmah nakon završetka akcije, u ranim poslijepodnevnim satima na Silvestrovo, sve prikupljeno sami su odvezli u Turanovac.

– Dolazak igrača i članova Uprave kluba k obitelji Velić bio je strašno emotivan, i za nas i za članove obitelji. Bilo je tu puno veselja, ali i suza, suza radosnica sretne dječice koja su imala samo riječi hvale što smo im uljepšali novogodišnje blagdane - ispričao je nakon povratka predsjednik kluba Mika Tomić.

– Mi smo spremni pomoći i ubuduće ljudima kojima je to potrebno, jer nismo zaboravili da su i našem igraču Stipi Tašiću, koji se sada nalazi na liječenju u Zagrebu, pomogli mnogi dobri ljudi iz cijele Virovitičko-podravske županije, ali i iz Bjelovara, Zagreba i drugih mjesta.

Da su nogometaši NK Ćeralije ranije znali tešku situaciju ove obitelji, uljepšali bi im i Božić. Petar Žarković

Pomozimo i mi

Pomoć obitelji Velić može se dogovoriti izravnim kontaktom na brojeve mobitela 092 364 0886 i 092 354 0723, ili osobno na adresi Antuna Augustinčića 12, Turanovac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROMAN LELJAK U ORAHOVICI

Istina o Jasenovcu potpuno je drugačija

2

GRAĐANI ZADOVOLJNI

Prvi sajam antikviteta

3

NAŠLA POSAO I PRILIKU ZA OSTVARENJE SNA

U 56. godini Desanka Tidlačka uči voziti - bicikl!