Regija
GRAD VUKOVAR ŠTEDI I NA PLAĆAMA ZAPOSLENIH

Točan iznos Penavine
plaće nije dostupan
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

VUKOVAR

Na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara usvojene su odluke o smanjenju plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika, te o novim koeficijentima za obračun plaće službenicima i namještenicima u gradskoj upravi kojima je također od prvoga dana ove godine plaća smanjena. Pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu Vlasta Šibalić, pojasnila je kako je gradonačelniku i njegovim zamjenicima koeficijent za obračun plaće smanjen za pet posto. Na konkretno pitanje vijećnika kolika će sada biti plaća gradonačelnika nije precizno odgovorila, a isto je ponovila i na naš upit.

- Plaću čine umnožak osnovice i koeficijenta, uvećano za minuli rad i te se podatke može naći u poreznoj kartici svakog dužnosnika. Ostalo, poput broja uzdržavanih članova obitelji ili eventualnog invaliditeta, tajni su podaci i držim kako ih se na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka ne smije iznositi u javnost - rekla nam je pročelnica Šibalić.

Prema novim odlukama, koeficijent za izračun plaće vukovarskog gradonačelnika iznosi 5,3 te njegovih zamjenika 4,5. Pročelnica je navela i kako je gradonačelniku i zamjenicima prije tri godine smanjena osnovica za osam posto. Treba istaknuti i kako je prema novoj odluci koeficijent pročelnika upravnih odjela veći nego gradonačelnikov, no to ne znači da su im plaće veće, s obzirom na to da postoji razlika u osnovicama. Službenicima i namještenicima prema novom izračunu plaće bit će manje za 10 do 12 posto.

Ovim postupkom čelnici Grada uključili su i gradsku upravu u mjere štednje, a prema izračunu mjerodavnih, ukupna će ušteda na godišnjoj razini iznositi oko 1,3 milijuna kuna. D. Korpoš

Gradonačelniku i zamjenicima koeficijent za obračun plaće smanjen za pet posto

1,3

milijuna kuna trebala bi biti ukupna ušteda na godišnjoj razini

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana