Crna kronika
POŽAR ZBOG PIROTEHNIKE

Petarda zapalila prostorije udruge, susjed držao vatru pod kontrolom
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

ĐAKOVO

Zbog pirotehnike izbio je požar, u nedjelju u večernjim satima, na objektu udruge u ulici Zvečaj u Đakovu.

Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, zbog eksplozije petarde puklo je prozorsko staklo, a dijelovi petarde pali su u prostoriju udruge na tepih, koji se zapalio. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo.

- Nakon što smo dobili dojavu da se zbog djelovanja pirotehnike zapalila trava, izišli smo na intervenciju s tri vatrogasca i jednim vozilom. Međutim, dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da gori u objektu. Nakon što smo ugasili požar, oddimili smo prostor. Brzom gašenju požara pridonio je susjed koji je prvi došao na mjesto događaja i vatru svojim protupožarnim aparatima držao pod kontrolom - kazao nam je Ivan Klemen, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Policija nastavlja istragu u svezi s ovim slučajem.

Već u prvom danu 2018. godine đakovački su vatrogasci pohitali na drugu intervenciju.

- Nadzirali smo požar dimnjaka u Ulici Petra Preradovića u Đakovu. Ondje nije bilo velikih poteškoća, samo smo pričekali dimnjačara. Ipak, svaki put kada dobijemo dojavu da se zapalio dimnjak, izađemo na intervenciju kao da se radi o svakom drugom požaru. Naime, nikada se ne zna kada bi se požar mogao kroz pukotine dimnjaka proširiti na objekt. Zato je bolje zvati nas i deset puta ako se dimnjak zapali nego čekati da se proširi - dodao je zapovjednik DVD-a Đakovo.S.Lacić

SVI BI TREBALI KOD KUĆE IMATI PROTUPOŽARNE APARATE

U slučaju požara koji je nastao zbog eksplozije petarde puno je pomogao susjed koji je kod kuće imao protupožarni aparat, što je danas rijetkost.

- U neka davna vremena u Đakovu je provođena akcija pod pokroviteljstvom Grada “u svaku kuhinju aparat jedan”. Pola iznosa za manji protupožarni aparat plaćao je grad, a pola građani da bi se svaka kuća opremila. Svaki se početni požar može ugasiti čašom vode, ali poslije dolazi do problema - rekao je Ivan Klemen, zapovjednik đakovačkih vatrogasaca.