Kultura
4. SIJEČNJA U DONJOGRADSKOJ ŽUPNOJ CRKVI

18. božićni koncert PIM-ovaca
Objavljeno 3. siječnja, 2018.

Zbor mladih Preslavnoga Imena Marijina i ovih blagdana priređuje božićni koncert koji će se tradicionalno održati uoči blagdana Sveta tri kralja, u četvrtak, 4. siječnja, u 20 sati, u donjogradskoj župnoj crkvi. Svoju će božićnu čestitku Osječanima ovoga Božića, osim mladih PIM-ovaca, poslati i članovi mješovitoga župnoga zbora.

- Odlučili smo za ovogodišnji koncert udružiti snage kako bismo pokazali pjevačko bogatstvo koje naša župa posjeduje. Ponosni smo na svoje zborove jer se malo koja župa naše biskupije može pohvaliti dvama liturgijskim četveroglasnim zborovima – kaže njihov dugogodišnji zborovođa Jure Smajić.

- Osim tradicionalnih hrvatskih božićnih popijevki, na repertoaru će se naći i neizostavne božićne skladbe iz svjetske glazbene riznice. Ove smo godine priredili i nekoliko glazbenih iznenađenja – nove skladbe koje osječka publika uživo još nije čula. Uživali smo pripremajući ih - dodaje Smajić.

Publika će osim u ova dva donjogradska župna zbora moći uživati i u nekoliko solista, a vokalne izvedbe zborova na klavijaturama pratit će Matej Šibalić i Tomislav Peran, na orguljama Veronika Ravlić te na udaraljkama Luka Kolak. Ulazak na koncert je slobodan. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“ICONOPHILIA GLOW”, NASTAVAK OSJEČKE IZLOŽBE

Turčić rad proširila otiskivanjem na nošenu odjeću

2

USPJEŠAN “SIJEČANJSKI POPUST” U HNK-U

Gostovanja oduševila brojne ljubitelje drama

3

MAJA GJAJIĆ NAGRAĐENA NA SAJMU STUDENTSKIH RADOVA

Osječki studenti prodali najviše svojih grafika, crteža, fotografija