Sport
12. NOVOGODIŠNJA MOTOCROSS UTRKA

Pobjedniku pripala čast da prvi grabi skuhani čobanac
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Točno u podne oblačnog i malo prohladnog prvog dana Nove godine tradicionalno (12. put), Moto klub Požega Promet organizirao je Novogodišnju motocross utrku. Na stazi se pojavilo 25 motora i vozača, što je najviše do sada. Teren je bio dobar, upravo za motocross, ne suh da se diže velika prašina, a dovoljno mokar da bude malo proklizavanja i blata po vozačima do mile volje. Onoga što uvijek vole gledatelji, velikih i visokih skokova bilo je i više nego dovoljno. Često se ova trka vozila i po snijegu, što joj daje posebnu atrakciju, ali zadnje tri godine je bez snijega, no dovoljno blatna da se vozačima i motorima ne razaznaje ni startni broj.

Ove godine najviše uspjeha imao je već stari požeški vozač, poznat i u hrvatskim motocross krugovima Leo Pandžić. Odmah iza njega u cilj je ušao njegov brat Mihael.

– Ponovio sam uspjeh od prošle godine, iako nitko još nije u punoj formi jer tek počinju pripreme. Staza je danas bila odlična, a ja sam prvi put vozio novi motocikl Yamahu, a s kojom ću se utrkivati ove godine – kaže Leo koji je za ovu utrku nabavio i novu opremu. S pobjedom Pandžić je dobio jedinstven privilegij da prvi grabi čobanac na druženju natjecatelja nakon utrke. Osvojio je i bocu šampanjca koju je odmah podijelio.

- Ovo je naša tradicija koju ne prekidamo, vozila se danas 12. utrka, a vozimo bez obzira na to pada li na stazu kiša, snijeg, ili je led. Danas sam jako zadovoljan odazivom, odnosno brojem sudionika u vožnji, ali i brojnošću publike i navijača. Imali smo i jednog sedmogodišnjaka koji danas ima rođendan, a od roditelja je dobio na dar motocikl za motocross. Dominik Došen je naš član, a nadam se i budući natjecatelj. Ovom utrkom mi ujedno otvaramo same pripreme i treninge za novu motocross sezonu u kojoj ćemo i ove godine imati dosta naših predstavnika - rekao je predsjednik kluba Zlatko Jaroš. Osim domaćih predstavnika iz Požege, na utrci su se pojavili i vozači iz Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Našica, Osijeka i Kutine.

Nakon ukusnog čobanca od divljači na red je došlo i rezanje velike torte, makete staze Vilare s malim motociklom, koji je sedmogodišnji Dominik odmah pokušao provozati po torti. Na kraju su se svi zasladili ukusnom čokoladnom tortom.AGM Kruna

STAZA OPRAVDALA KVALITETU

MK Požega Promet već niz godina u samom je vrhu motocross utrka, nositelj je brojnih pehara, a organizator je i dvije motocross utrke na svojoj stazi Vilare. Ovu stazu svi ocjenjuju kao jednu od najkompletnijih i boljih staza za ovakve utrke. Od središta Požege udaljena je samo tri kilometra, što omogućava velikom broju posjetitelja do dođu i pješice.