Mozaik
SJEDNITE ZA RETROŠANK

Počastite se “ljutim” pićem u Američkom muzeju prohibicije
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

U gradu Savannahu, u američkoj državi Georgiji, otvoren je muzej posvećen prohibiciji u kojemu posjetitelji mogu sjesti za retrošank i popiti alkoholno piće iz vremena postojanja "speakeasy" - barova dvadesetih godina prošloga stoljeća. Interaktivna izložba otkriva pojedinosti iz vremena tajnih točionica alkohola poznatih pod nazivom "speakeasy". Ta je vrsta barova nastala tijekom prohibicije u Sjedinjenim Državama između 1920. i 1930. godine. Bili su središte zabavnoga i društvenog života velikih američkih gradova i u njima su se u vrijeme prohibicije ipak točila alkoholna pića. Premda su nestali 1933. godine kad je završila zabrana točenja alkohola u barovima, danas se taj pojam koristi za opisivanje barova određenih retrostilova.

Najzanimljiviji dio muzeja je šank za kojim posjetitelji mogu popiti autentično piće koje se konzumiralo u doba prohibicije, a barmen će vam ga servirati u muzejskoj čaši inspiriranoj političkom poviješću zemlje. U baru odzvanjaju taktovi glazbe dvadesetih godina prošloga stoljeća, namještaj i blagajna su autentični, a i barmeni su odjeveni u retroodjeću.

U izložbenom dijelu posjetitelji mogu vidjeti i voštane figure gangstera poput Ala Caponea, kao i originalna barmenska oprema za spravljanje tada zabranjenog "Moonshinea".H

Možda ste propustili...

OD 2. OŽUJKA NOVA SEZONA SHOWA

Tko su parovi i žiri u "Zvijezde pjevaju"

OBJAVLJEN JOŠ JEDAN IZVOĐAČ

Grupa The Hives će nastupiti na INmusicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BALKAN FESTIVAL NOVOG FILMA U STOCKHOLMU

Nagrađen film “Agape”

2

22. VELJAČE

Željko Pervan u Vinkovcima

3

ZAGREBDOX KREĆE OVOG VIKENDA

Nije stvar u rastu, nego u kvaliteti, i to pokušavamo održati!