Regija
U PROVEDBI U VINKOVCIMA

Dvanaest projekata od 373 milijuna kn
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

VINKOVCI

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zadovoljan je učinjenim u prvih šest mjeseci svog gradonačelničkog mandata. U provedbi su, naime, krupni projekti, čija je vrijednost 373 milijuna kuna.

- U tih 373 milijuna projekti su koji su u provedbi, projekti za koje je potpisan ugovor o financiranju i za koje su donesene odluke o financiranju. Riječ je o 12 projekata koji se odnose na poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, istočna vinkovačka obilaznica, nadvožnjak preko željezničkih kolosijeka do naselja Borinci, Poduzetnički inkubator, projekt Zaželi - zapošljavanje žena, Pomoćnici u nastavi, energetska obnova vrtića, projekt obnove objekata za razvoj novih socijalnih usluga i sadržaja, a tu su Buba bar, kip Sv. Trojstva na Trgu bana Šokčevića, opremanje sabirnog arhivskog centra. Nadalje, tu je projekt prekogranične suradnje X-DEGREE, gradnja solarne elektrane na objektima vodocrpilišta Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije i obnova škole u prigradskom naselju Mirkovci – nabraja gradonačelnik Bosančić dodajući kako je velik posao oko pripreme projekata napravila razvojna agencija VIA zajedno s upravnim odjelima gradske uprave.

Četiri su projekta pripremljena i vrijednost im je 101 milijun kuna. To je gradnja Gradske knjižnice i čitaonice na mjestu nekadašnjeg Hrvatskog doma, prostor za izlaganje najvažnijih arheoloških i antičkih nalaza kako bi bila dostupna građanima i njihovim gostima, a da su zadovoljeni svi sigurnosni i ambijentalni uvjeti, obnova srednjovjekovne crkve sv. Ilije na Meraji (na snimci idejno rješenje) te gradnja i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta. Gradonačelnik Bosančić spominje i projekte na kojima se radi, a to su proširenje poduzetničke zone Zalužje kako bi se privukle nove investicije, rekonstrukcija i natkrivanje gradske tržnice, brzi internet, LED rasvjeta, biciklističke staze, modernizacija sustava toplinarstva, uređenje i stavljanje u funkciju Mađarske škole, šetnica uz Bosut, rješavanje PIK-ove zgrade i gradnja nove zgrade Vrtića “Vladimir Nazor”.

Miroslav FLEGO
Nadvožnjak prema Borincima

Gradnja nadvožnjaka prema naselju Borinci krupan je projekt koji će povezati stanovnike ovog naselja sa središtem grada jer sada, da bi došli u centar Vinkovaca, u školu, trgovine ili vrtić, moraju ići okolnim putem, nekoliko kilometara duljim. Postojeći pješački nadvožnjak ne mogu koristiti starije osobe, a još je opasnije prelaziti preko pruga jer na tom je mjestu desetak kolosijeka.

- Ovom dugogodišnjem problemu došao je kraj. Postigli smo dogovor s HŽ Infrastrukturom, koji je osigurao 62,5 milijuna kuna za gradnju dugoočekivanog nadvožnjaka, a osigurana su i sredstva iz fondova EU-a - kaže gradonačelnik Ivan Bosančić.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana