Sport
“KAUBOJI” U SPLITU

Kopljar: Jedva čekam da EURO počne
Objavljeno 1. siječnja, 2018.
Na završnu fazu priprema u Split hrvatski izbornik Lino Červar poveo 22 rukometaša

Prvoga dana 2018. godine ponovno se okupila hrvatska muška seniorska reprezentacija. Ovaj put Lini Červaru odazvala su se 22 igrača od kojih će izabrati one koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u Splitu. Naši najbolji rukometaši već su jučer stigli u Split nakon okupljanja u Zagrebu. Igrači koje je izbornik Lino Červar odabrao za posljednju fazu priprema odigrat će i pripremnu utakmicu protiv Crne Gore. Bit će to test ne samo snage i kvalitete (ili manjkavosti, nap. a.) hrvatske reprezentacije nego i svih organizacijskih sposobnosti organizatora predstojećeg Europskog prvenstva. Naime, Hrvatska će 5. siječnja u Spaladium Areni s početkom u 20.30 sati ugostiti Crnu Goru. Bit će to točno tjedan dana prije negoli na istom mjestu u isto vrijeme Hrvatska započne nastup na Europskom prvenstvu protiv Srbije. Sredstva prikupljena od ulaznica za susret s Crnom Gorom bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split.

U Split je stigao i Marko Kopljar, jedan od onih reprezentativaca koji je bio dio reprezentacije i 2009. godine kada je Hrvatska bila domaćin Svjetskog prvenstva. Tada je također prvi krug odigran u Splitu.

- Znamo svi što je cilj, znamo za što se moramo žrtvovati. Sigurno je da ćemo još pet, šest dana imati jačeg ritma po tri treninga dnevno i onda zadnjih par dana da se odmorimo te da uđemo svježi i spremni u prvu utakmicu - pričao je hrvatski desni vanjski koji ove sezone igra u redovima bundesligaša Fuchse Berlina.

Za prvu utakmicu u Splitu ulaznica više nema, a to samo znači da Hrvatsku očekuje sjajna atmosfera u Spaladium Areni.

- Već mogu zamisliti kakva će atmosfera biti na toj utakmici, ali i u svim utakmicama koje mi igramo. Siguran sam da će biti i odlična atmosfera u drugim grupama. Mislim da smo postali rukometna nacija koja ga voli i prati. Jedva čekam da sve počne.

Kopljar je istaknuo i važnost prve utakmice.

- Trebamo ostaviti dobar dojam u prvoj utakmici. I u ovoj pripremnoj s Crnom Gorom, a onda i kasnije protiv Srbije u prvoj utakmici na prvenstvu. Moramo pokazati naše najjače oružje, a to je obrana i polukontra. Onda iz tog nekog pozitivnog rezultata poletjeti sve do kraja - zaključio je Kopljar koji kaže kako će svi igrači biti spremni za nastup pred domaćom publikom.

- Nervoze će sigurno biti. Ako nisi nervozan prije utakmice, onda nešto ne valja, ali iskustva imamo. Neki od nas nastupali su i 2009. u Hrvatskoj, tako da ćemo biti spremni - zaključio je Kopljar.

Krešimir LACKOVIĆ
Popis 22 reprezentativca

Ivan Stevanović, Ivan Pešić, Mirko Alilović, Zlatko Horvat, Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Lovro Mihić, Marino Marić, Željko Musa, Tin Kontrec, Igor Vori, Jakov Gojun, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Stipe Mandalinić, Domagoj Duvnjak, Igor Karačić, Luka Cindrić, Marko Kopljar, Luka Stepančić, Šime Ivić i Denis Buntić.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana