Sport
PRIZNANJE ZA MARIJU LOZANČIĆ

Sportska ambasadorica na OI mladih
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Biti izabran za sportskog ambasadora čast je i privilegij odabranih. U tom društvu odsad je i mlada Osječanka Marija Lozančić (21), članica Mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir, gdje uz natjecateljsku obnaša i trenersku funkciju. Krajem godine Međunarodni olimpijski odbor (MOO) objavio je listu od 76 odabranika iz cijelog svijeta u dobi do 30 godina, koji će kroz Program Young Change-Makers (Program mladih kreatora promjena) boraviti na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada 2018. godine. Među mladim ambasadorima su aktivni sportaši(ce) uključujući i 13 olimpijaca (od kojih su se neki natjecali na Igrama mladih) te deset trenera, studenata i mladih profesionalaca koji su ostali vezani uz OIM.

Marija će biti jedina u tom društvu iz Hrvatske, zahvaljujući nominaciji koja je stigla iz matičnog kluba i saveza, naravno uz posredovanje HOO-a. Pod paskom trenerice je i 30-ak mladih mačevalaca, među kojima i kadetska reprezentativku u disciplini mač (Helena Lušić). Osim sportskih, Marija Lozančić ima i fakultetskih obveza, studentica je treće godine Odjela za kulturologiju, a na popis zaduženja dodala je i novu ulogu.

Boravak u Argentini sigurno će biti veliko iskustvo, odsada će uz promicanje olimpijskih vrijednosti u Hrvatskoj biti u prigodi i konkretnije pomagati sportašima, najviše onima u vlastitoj sredini. Inače, ovo je peti ciklus Programa Young Change-Makers, a treći koji se provodi na ljetnim OI mladih. N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike