Sport
NOVOGODIŠNJA UTRKA

Luka Batarilo-Ćerdić ponovno projurio ispred svih
Objavljeno 2. siječnja, 2018.
Prvog dana 2018. na tradicionalnoj osječkoj utrci nastupio rekordan broj natjecatelja, njih više od 400

Oblačno, ali ugodno zimsko jutro prvoga dana 2018. godine privuklo je na osječku promenadu velik broj ljudi, a razlog je bila tradicionalna Novogodišnja utrka na kojoj je sudjelovalo nikad više natjecatelja, a imali su dobru i brojnu podršku uz stazu.

Nastavak osječke tradicije sportsko-rekreativne priredbe prvoga dana nove kalendarske godine dobio je još jednu svoju lijepu epizodu, jučer je više od 400 natjecatelja u 2018. ušlo - trčeći. Ispred doma Veslačkog kluba Iktus na promenadi razmjenjivale su se čestitke, pozdravlja se nadolazeća godina, a onda točno u podne kolona trkača krenula je na dionicu preko oba mosta, kroz Copacabanu, te nakon trčanja uz lijevu i desnu obalu Drave vratila se ponovno kod Iktusa gdje je bio i završetak utrke. A u toj koloni ponovno je najbrži bio svestrani Čepinčanin Luka Batarilo-Ćerdić, koji je prvi prošao ciljem i obranio naslov sveukupnog pobjednika Novogodišnje utrke. Iako organizatori vole isticati kako je 18 kategorija i svaka ima svoga pobjednika, Luka je najbrže istrčao 3200 metara i on je onaj pravi, sveukupni pobjednik.

Iz Tvrđe na Promenadu

- Nije bilo lako, ali, eto, nastavio sam kontinuitet - kaže Batarilo-Ćerdić, atletičar, nogometaš, brucoš na Kineziološkom fakultetu u Osijeku.

Njegov niz na Novogodišnjoj utrci doista je impresivan. Prvi put je u svojoj kategoriji pobijedio kao učenik petog razreda osnovne škole i od tada redovito stoji na pobjedničkom postolju. Godinama je bio najbolji među osnovnoškolcima, potom u kategoriji srednjoškolci i studenti, dok je u posljednja dva izdanja i sveukupni pobjednik.

Luka Batarilo-Ćerdić nekada je bio aktivan u AK Slavonija-Žito, nogomet je ipak prevagnuo, pa je nakon uspješnog igranja u Akademiji Krpan-Babić prešao u redove NK Čepin, a za novogodišnju utrku završnu pripremu imao je do ranih jutarnjih sati u Tvrđi.

- Bio sam s društvom do pet ujutro u provodu, došao kući i malo odspavao, a onda na start kod Iktusa. Ma koliko god “lumpovao” za novogodišnji doček nema šanse da propropustim utrku, kaže Luka, koji je na tragu svog sumještatina iz Čepina Dalibora Pavića, koji je godinama vladao Novogodišnjom utrkom.

Prvi dan 2018. bila je svojevrsna repriza prošlog izdanja utrke. Luka, koji je bio prijavljen u kategoriji studenti/srednjoškolci, prošao je prvi ciljem, a odmah iza njega sportaš Josip Barić. Upravo takav poredak bio je i lani.

Sve je isto k'o i lani

Barić je odličan trkač, slavio je i on ukupne pobjede na Novogodišnjoj utrci, ali otkako je stasao Batarilo-Ćerdić onda malo tko od konkurencije ima šansi. Bilo je zanimljivosti i u ostalim utrkama, djeca vrtićke dobi, za razliku od starijih, startala su kod pješačkog mosta, a stazu dugu 400 metara najbrže je pretrčao Matej Nađ, a odmah iza njega u cilj su ušle dvije djevojčice Eva Meznarić i Nika Pajtić. Kao i lani ponovno su na pobjedničkom postolju stajali Petra Žulj, osječka teniska i atletska nada Nera Tešankić, Petar Vrdoljak, Paola Rešetar, Sandra Privšek, Slaven Kožić, Vlasta Lončarić, Danijela Černić... Josip Barić iz Bocanjevaca ukupno je bio drugi, ali prvi u kategoriji sportaši i ponovno je, kao i prošle godine, iza sebe ostavio Nikolu Bitera i Vedrana Kovačića.

Organizator utrke i ovaj je put bio Gradski savez za sportsku rekreaciju Sport za sve, uz pomoć osječkog Školsko-sportskog saveza i Gradskog društva Crvenog križa, sponzor je pak ponovno bio Ferivi Co d.o.o., a pokrovitelj Grad Osijek. A svi zajedno mogu biti itekako zadovoljni, jer ovogodišnja utrka nadmašila je sve prethodne.

Ivana LIOVIĆ
Na postolju kćerka i otac Bura

REZULTATI: VRTIĆI: 1. Matej Nađ, 2. Eva Meznarić, 3. Nika Pajtić; UČENICI 1-2 razred OŠ (400 m): 1. Petra žulj, 2. Lorena Šermet, 3. Elena Patača; 1. Borna Bencarić, 2. Toni Tešankić, 3. Petar pupovac; UČENICI 3-4 razred (400): 1. Petra Lesar, Ema Knežević, Nina Pejčić; 1. Ante Grgić, 2. Filip Orkić, 3. Gabrijel Bolarić; UČENICI 5-6 razred (1100 m): 1. Nera Tešankić, 2. Luna Kalezić, 3. Ana Grozaj; 1. Roko Perković, 2. Jan Žulj, 3. Petar Vrdoljak; UČENICI 7-8 razred (1100): 1. Paola Rešetar, 2. Nikolina Ćosić, 3. Lorena Faktor; 1. Roko Horak, 2. Leon Horak, 3. Ivan Vuzletić; SREDNJOŠKOLCI /STUDENTI (3200 m): 1. Marissa Bura, 2. Ivana Granoša, 3. Katarina Šuvak; 1. Luka Batarilo Ćerdić, 2. Matej Jukić, 3. Zrinoslav Kekez; REKREATIVCI DO 40 GODINA (3200): 1. Sandra Privšek, 2. Mateja Kožić, 3. Vanja Knežević; 1. Slaven Kožić, 2. Davor Blažević, 3. Zoran Priegl; REKREATIVCI STARIJI OD 40 GODINA (3200): 1. Ljiljana Slivka, 2. Marinela, 3. Milka Garajski; 1. Daniel Ikica, 2. Tihomir Kovač, 3. Željko Bura; SPORTAŠI (3200); 1. Vlasta Lončarić, 2. Danijela Černić, 3. Ema Štekić; 1. Josip Barić, 2. Nikola Biter, 3. Vedran Kovačić; ZDRAVKO JE KRENUO: 1. Ivan Ferenčak, 2. Damir Sikra, 3. Gabrijel Oršk.

Troje prvoplasiranih dobili su medalje, a pobjednike je Ferivi nagradio i poklon-bonom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BAYERN NAPOKON POBIJEDIO

Kovač: Za sve su zaslužni igrači

2

HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

"Brokeri" osvojili šibenski Baldekin

3

PRIJELOM PODLAKTICE

Messi tri tjedna out, propušta El Clasico