Mozaik
BLAGDANSKO DRUŽENJE SLATINSKIH LIČANA

Planiraju gradnju ličke kuće
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Slatinska udruga Ličana Vila Velebita na kraju još jedne godine organizirala je druženje svojih članova, na kome je predsjednik Željko Šnjarić ukratko rezimirao djelovanje udruge tijekom godine i predstavio aktivnosti planirane za sljedeću godinu. Prema njegovim riječima, zahvaljujući pojačanom radu udruga je realizirala sve planirane aktivnosti, a osobito je uspjela organizacija Ličke večeri i projekta Gastro-Lika. Na Ličkoj večeri bilo je približno 250 uzvanika, a u okviru projekta Gastro-Lika, organiziranog u suradnji sa Srednjom školom Marka Marulića, podijeljeno je oko 300 porcija s ličkim specijalitetima poput kupusa, janjetine, pršuta, polica i slično.

– I dalje provodimo projekt Lička kapa, kojim želimo svim članovima udruge pribaviti ličke kape, a organizirali smo također izlet 40-ak naših članova u Liku, gdje nas je primio i suradnju podržao gradonačelnik Gospića Karlo Starčević - rekao je predsjednik Šnjarić.

Među zadacima u sljedećoj godini su pomlađivanje udruge i organizacija posjeta mladih Ličana iz Slavonije postojbini njihovih djedova i pradjedova, a uz pomoć fondova Europske unije nastojat će provesti projekt gradnje ličke kuće.

– Nadam se da ćemo u tome uspjeti uz pomoć naših članova, Grada i Županije, koji bi nam trebali dati podršku budući da nas ima oko 2500 na širem slatinskom području. Planiramo također preko Ministarstva kulture ostvariti projekt nabave narodnih nošnji za slatinski KUD Dika. Nabavili bismo 12 ili 14 ličkih narodnih nošnji, a s KUD-om bismo dogovorili da plesači uvježbaju koju koreografiju ličkih plesova koje bi izvodili na različitim manifestacijama u gradu ili na gostovanjima.

Članovima udruge koji još nisu dobili ličke kape predsjednik Željko Šnjarić uručio je taj odjevni simbol Ličana, a uz zahvalu sponzorima za pomoć u različitim aktivnostima udruge i Gradu Slatini na podršci projektima, svima je čestitao božićne i novogodišnje blagdane. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana