Mozaik
BOŽIĆNI TURNIR POD MASKAMA

Oduševila princeza
Luna na jednorogu
Objavljeno 1. siječnja, 2018.

Posljednje subote u 2017. godini u Zimskoj jahaonici na osječkom Pampasu nastavljena je lijepa tradicija i održan je zanimljiv turnir u preponskom jahanju, na kojem zapravo jahanje i što preciznije preskakanje prepreka nije bilo u prvom planu. Na posljednjem prošlogodišnjem okupljanju zaljubljenika u konjički sport na osječkom hipodromu sve je bilo u znaku Božićnog turnira u jahanju pod maskama.

Članovi Konjičkog kluba Osijek, Arijana Marek, Nikolina Kurtović, Ivana Jelaš, Barbara Đukić, Lucija i Petra Jurić, Luna Devetak, Nika Bujak, Lorena Stepanović, Ana Strganac, Ana Gradaščević, Snježana Andraković, Ivan Funarić... predstavili su se na svojim grlima, ali ovaj put kao anđeli, princeze, bio je tu i vrag, kauboj, dama i gospodin, Indijanac, vještica, grofica, zorro, toreador... Maskirali su se jahači, a ukrasili su i svoja grla, pa je tako jedan konj s Pampasa u subotu preko noći postao prekrasan jednorog. Sudački žiri nije imao lak posao, u moru sjajnih maski i koreografija trebao je izabrati onu najbolju i najoriginalniju. Vijećanje je bilo dugo, a na kraju je prvo mjesto osvojila princeza Luna Devetak i njezin jednorog, Indijanka Nika Bujak bila je druga, a kaubojka Ana Gradaščević treća.

Osječki jahači ponovno su oduševili maštovitošću i kostimima, priredii su prave predstave, a u moru tog šarenila doista nije bilo lako odabrati najbolje i najoriginalnije. No, princeza Luna na svom jednorogu oduševila je svojim preformansom i zaslužili prvo mjesto na kraju 2017.

Uz gledanje showa pod maskama posjetitelji su se u Zimskoj jahaonici na Pampasu “zagrijavali” i uz kuhano vino te čaj, a poslije su organizatori sve počastili ručkom, naravno na trpezi su bile slavonske delicije.

Bio je ovo još jedan doista sjajan oproštaj od kalendarske godine na Pampasu, a Božićni turnir pod maskama doživio je svoje peto izdanje, dok su organizatori za kraj 2018. već najavili još bolji, maštovitiji i masovniji turnir. Vjerojatno će i biti tako, jer od prvog izdanja turnira s kraja 2013. na Pampasu je svake godine sve bolje i bolje.

- Na kraju eto već sada prošle godine bilo je lijepo, naši članovi su se potrudili maskirati i sebe i svoja grla. No, nije to bilo samo obično maskiranje te hod grla i preskakanje prepona nego smo “na pozornici” mogli vidjeti prave male predstave. Tko god je došao na Pampas, mislim da nije požalio, a već sada možemo najaviti da će sljedeći Božićni bal pod maskama, naravno pred kraj 2018., biti nikad bolji i veći - poručio je Neđeljko Knežević iz KK Osijek.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

NA TVRĐAVI PUNTA CHRISTO POKRAJ PULE

12. Outlook festival 5. do 9. rujna u Puli