Sport
STARA GODINA I STARE NAVIKE

Mirko Filipović pobjedu nad Kosakom proslavio zajedno sa sinom
Objavljeno 1. siječnja, 2018.

Mirko Filipović na Staru godinu slavio je u jubilarnoj 50. MMA borbi karijere, nakon što je tehničkim nokautom pobijedio japansku legendu Tsuyoshija Kosaku. Cro Cop opravdao je svoju ulogu velikog favorita u specijalnom meču Rizinovog Grand Prix programa bantam-kategorije. Filipović je upisao 36. pobjedu svoje veličanstvene karijere, u kojoj ima i 11 poraza, dva remija i jedan "no contest". Bila je ovo jubilarna 10. borba Cro Copa na Staru godinu i čak deveta pobjeda. Jedini je poraz doživio od Marka Hunta 2005. godine.

- Poseban je osjećaj boriti se u Japanu. Jedan sam od zadnjih iz svoje generacije Pridea, ali još se držim i borim na visokoj razini. Hvala Kosaki jer je prihvatio borbu, nadam se da nije ozbiljno ozlijeđen i da će biti sve u redu s njim - rekao je Mirko nakon pobjede, koji je Japanca poslao u bolnicu sa slomljenim kostima na licu.

Ipak, svemu dođe kraj. Na Silvestrovo 2018. Cro Cop će se (navodno) zadnji put boriti u karijeri. Filipović bi se u Satiama Areni trebao boriti s pobjednikom Rizinovog teškaškog turnira, koji će se završiti u rujnu 2018. To bi trebala biti njegova zadnja borba karijere, a odradit će još jednu borbu u prvoj polovini iduće godine.

- Zadnju moju borbu gledat ćete 31. prosinca 2018. To je moja konačna odluka, volio bih se boriti još godinama, ali svemu mora doći kraj. Sigurno ću se boriti još jednom prije oproštajne borbe kako bih održao tijelo u formi - zaključio je Filipović. K.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike