Osijek
POZNATI POGLEDALI PREKO RAMENA

Po čemu ćemo mi pamtiti 2017.
Objavljeno 2. siječnja, 2018.

Netko će se sa sjetom prisjećati protekle, 2017. godine, dok će možda nekom drugom biti drago da je konačno završila. Kad su naši poznati Osječani u pitanju, čini se da će je ipak pamtiti po dobrome, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Tako će prvi čovjek grada, Ivan Vrkić pamtiti 2017. po tome što je zadovoljniji u poslu jer su, kaže, počeli biti vidljiviji rezultati upornog truda i rada svih političkih partnera, a posebice njegovih djelatnika u gradskoj upravi.

- S njima sam napokon na istoj frekvenciji i s više organizacije proizvodimo veće učinke. Osobno sam također zadovoljan jer u protekloj godini nisam imao problema sa zdravljem, također ni u obitelji. Zadovoljan sam jer unuci rastu, oni su mi najveća sreća i zadovoljstvo. Od 2018. ne očekujem ništa više nego da mi bude jednako dobro kao i u 2017. godini – poručio je Vrkić.

Slično kaže i župan Ivan Anušić, dodajući kako postoji stotinu stvari po kojima bi mogao pamtiti proteklu godinu, a uglavnom su vezane uz politiku i posao.

- Neki su mi se poslovni i privatni ciljevi ostvarili, a za to sam se dugo pripremao, trudio se i ulagao, što je za mene ključno. I na osobnom planu pamtim je po dobrome i nadam se da će sve zajedno biti dobri preduvjeti za još neke bolje i veće planove – ističe Anušić.

Osoba koja je protekle godine punila novinske stupce i TV minute je humanitarka Štefica Čučak. Godinu 2017. godinu pamtit će po ublažavanju siromaštva. Građani su imali svoje obroke i srce joj je, kaže, puno sreće i zadovoljstva. Živi za to da dođu još bolji dani, a dobri su bili i oni u njezinu privatnom životu.

Dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za dirigiranje opere “Tosca” Giacoma Puccinija u režiji Ozrena Prohića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Filip Pavišić kaže kako su mu svi dani u 2017. bili lijepi, pa čak i dan kad je primio spomenutu nagradu ne može izdvojiti kao najljepši. Smatra da ima puno lijepih stvari izuzev same nagrade koje treba slaviti i pamtiti, a prije svega u obitelji, jer jako je ponosam na svojih troje djece.

Zlatni će blizanci, braća Anton i Patrik Lončarić, itekako pamtiti 2017. godinu koja im je donijela zlato na Svjetskom prvenstvu u Litvi. Prvaci svijeta u dvojcu bez kormilara kažu da je zlato ono što će pamtiti cijeli život, ali i broncu osvojenu na Europskom veslačkom prvenstvu u Poljskoj, u četvercu bez kormilara.

- Zlato smo si poklonili za rođendan, i to ćemo pamtiti. Kad je u pitanju škola, s obzirom na to koliko treniramo i želimo održati tempo u veslanju, nismo odlični, ali se trudimo – iskrena su braća Lončarić.

Razloga za zadovoljstvo ima i mlada osječka pjevačica Mia Dimšić koja kaže kako će 2017. godinu pamtiti po svojim glazbenim uspjesima.

- Bila je radna, ali s puno uživanja! Najviše ću je pamtiti jer sam snimila dva albuma i dobila Porin, ali i po tome što sam diplomirala engleski i njemački jezik - poručila je Mia.

Kakva god bila 2017. godina, naši se sugovornici nadaju da će im 2018. donijeti, ako ne više uspjeha, a ono bar jednako kao i prethodna, što im i mi od srca želimo.

Marija MIHELIĆ
IVANA ŠOJAT SMATRA 2017. PRIJELOMNOM

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka na posljednjim izborima, Ivana Šojat, kaže da je 2017. godina bila prijelomna za nju.

- Osim što sam ušla u politiku i sudjelovala na izborima, ostvarila sam i odličan rezultat. Na privatnom sam planu ponosna na najmlađeg sina koji je ušao u program za nadarenu djecu i postigao sjajne rezultate - kaže Šojat, čije se kućanstvo u 2017. godini povećalo za još jednog člana. Naime, iz Azila je udomila kujicu Mishu.

anketa

NOVINARKA JE RAZGOVARALA S POZNATIM OSJEČANIMA

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKA OBITELJ NA JADRANU

Smještaj, prijevoz i hrana
od 5500 do 13.000 kn

2

JUTARNJA ŠETNJA OAZOM NA RUBU GRADA

Stanovnici Juga 2: Bajer je izvor pozitivne energije

3

DJELATNICI HOTELA OSIJEK PRIREDILI DOČEK KOLEGI - KUHARU REPREZENTACIJE

Chef Tomica Đukić važan je "začin" u uspjehu Vatrenih

oglas