Novosti
POMOĆ OBITELJIMA U VINKOVAČKOM KRAJU

Obitelj spašena od deložacije
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

Ovoga smo ljeta objavili priču o obitelji Iličić iz Vođinaca kojoj je prijetila ovrha kuće. Majka Antonija (34) i njezino troje djece, Ena (15), Luka (13) i Tadija (10), dovedeni su na rub ponora jer im je, ako ne isplate kredit, prijetila ovrha i deložacija. Suprug Branimir umro je ove godine od posljedica tumora na mozgu. Nakon članka u Glasu Slavonije brojni su se uključili donacijama ovoj obitelji, što je na kraju bilo dovoljno.

- Želim zahvaliti Glasu Slavonije što je prenio našu priču, te tako potaknuo ljude na pomoć i na kraju smo sve uspješno riješili i izbjegnuta je deložacija - rekla je Antonija Iličić.

Prosinac je donio dvije priče o siromašnim obiteljima, jednoj iz Andrijaševaca i drugoj iz Mirkovaca. U Andrijaševcima nadomak Vinkovcima živi obitelj Komljenović u kojoj je šestero djece: Mateo (18), Ivica (14), Josipa (10), Antonia (7), Antonio (23), Kristina (20), suprug Ivica (51) i Anamarija (45), te snaha Ana (20) i njezina kćer Mia (3), te baka, koji jedva spajaju kraj s krajem. Obitelj Komljenović jedina primanja ima od braniteljske mirovine Ivice Komljenovića koja iznosi oko 2800 kuna, od čega je 900 kuna kredita, te dječji doplatak. Prema riječima Anamarije Komljenović, nakon napisa u Glasu Slavonije dobili su pomoć u hrani, odjeći, ogrjevu...

U vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci u zajedničkom kućanstvu žive Anica Rusan, njezine dvije kćerke i majka Martinka Krznarić (75), koja leži nepokretna nakon što joj je odstranjena jedna noga. Anica zato mora uz majku biti 24 sata dnevno i ne radi. Martinka je i dijabetičar, a prije godinu i pol je oslijepjela. Kuća u kojoj žive je trošna, neuvjetna za život, bez vodovoda, pa se za sve potrebe koriste prokuhanom bunarskom vodom. Obitelj, u kojoj su i djeca Anamarija (12) te Marija (6), živi od Martinkinih 900 kuna mirovine te dodatka Centra za socijalnu skrb od 500 kuna za njegu, s čime jedva spajaju kraj s krajem. Osim toga, Anamarija ima bronhitis i astmu.

- Imali smo puno poziva, no jedna žena nam je donijela hrane i robe za djecu, međutim kratko je razdoblje od objave u Glasu Slavonije, tako da je još rano govoriti o nekim većim pomoćima - rekla je Anica Rusan.

Podsjetimo i da je Glas Slavonije u siječnju pisao o hrvatskom branitelju Stjepanu Zdešiću iz Vinkovaca koji živi u trošnoj kućici, bez telefona. Kako su nam rekli njegovi znanci, nakon članka mnogi su Stjepanu pomogli donirajuću mu hranu i odjeću. M.Kokaj

Možda ste propustili...

GODIŠNJICA MIRNE REINTEGRACIJE

Mir je zamijenio rat, prevladao je razum

BIVŠA ŠEFICA POREZNE UPRAVE

Čavlović Smiljanec odbacila optužbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana