Osijek
SILVESTARSKA NOĆ U CENTRU GRADA

U novu godinu sa Zvonkom
Bogdanom i grupom Detour
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

Za još jedan nezaboravan doček Nove godine, u kojemu će besplatno imati priliku uživati sve generacije, Grad Osijek u suradnji je s Adventom pripremio bogat program za različite ukuse, koji će početi već od prijepodnevnih, nastaviti se u večernjim i potrajati sve do ranih jutarnjih sati.

Dječjim dočekom Nove godine, na Trgu Ivana Pavla II. ispred konkatedrale u prvom dijelu programa, od 11 do 13 sati, osječke će mališane zabavljati DJ. Roditelji, mame, tate, bake i djedovi, pozvani su da zajedno sa svojom djecom i unučadi krenu u ispraćaj stare godine odbrojavanjem u podne. Uz kilograme konfeta i dječji šampanjac, najmlađe očekuju i brojna iznenađenja, koja će ih posebno razveseliti.

Zabava će se u noćnim satima i u ugodnom blagdanskom ambijentu na adventskoj pozornici, s početkom u 22.30 sati nastaviti uz tradicionalne zvuke u izvedbi Zvonka Bogdana, voljenog među starima i mladima. “Ko te ima, taj te nema”, “Fijaker stari”, “Kad sam bio mlađan lovac”, “Evo banke cigane moj”, “Ej salaši”, samo su neki od vječnih klasika ovog vojvođanskog slavuja, koji će se oriti u osječkoj novogodišnjoj noći. Nakon ponoći i novodišnjeg vatrometa pozornicu će preuzeti popularna grupa Detour, u čijim će velikim hitovima kao što su “Mjesec”, “Zaljubila sam se”, “Tvoje lice se promijenilo” i “Daleko”, uživati ljubitelji urbane glazbe. Na samom Trgu Ante Starčevića od 22 do dva sata iza ponoći sve nostalgičare za osamdesetima, a kojih je u Osijeku kako smo u posljednjim mjesecima na okupljanjima na korzu mogli vidjeti, doista puno, rasplesat će VJ Laser, koji će preko velikog platna puštati videospotove najvećih hitova 80-ih i stvoriti pravi retro disco ugođaj. Cijelo vrijeme dostupna će biti ponuda jela i pića u adventskim kućicama.

Kako najmlađi, mladi i odrasli, tako ni umirovljenici nisu zapostavljeni ni ove godine. Za njih šestotinjak Grad je pripredio još jedan doček u prostorijama Esseker centra, gdje će se, kao i posljednjih godina, bez sumnje izvrsno provesti. Kao i prošlog Silvestrova, i ovaj puta, po njihovoj želji, zabavljat će ih grupa Trend. Okupljanje počinje u 20 sati. Za duhovniji ispraćaj stare godine tradicionalno se pobrinula udruga DUHOS. Program započinje u 21 sati okupljanjem u župnim prostorijama u Župi Sv. Ćirila i Metoda, dok je početak mise i klanjanja na kojem će mladi svjedočiti u 22.30 sati.

Stoga, ako nemate drugih planova, savjetujemo da se sa svojim najmilijima zaputite do središta grada, gdje ćete se sigurno dobro zabaviti, a sudeći prema trenutnim prognozama, koje kažu da temperatura u novogodišnjoj noći neće padati ispod nule, i vrijeme bi trebalo poslužiti. Kako mnogi upravo u ovim danima koriste petarde i druga pirotehnička sredstva, valja skrenuti pozornost i na sigurnost prilikom rukovanja takvim sredstvima, koja nipošto ne bi smjela koristiti djeca. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIVŠI LOGORAŠI SRPSKIH KONCLOGORA OKUPILI SE U OSIJEKU

Rehak: Mi koji smo branili
Hrvatsku još se nalazimo
na Interpolovim tjeralicama

2

TJEDAN KRŠĆANSKE KNJIGE

Ekumenska povelja Josipu Bratuliću

3

PETO SLAMANJE UGOSTILO OSJEČKE UMJETNICE

Skulpture i slike iz projekta #elastične

oglas