Osijek
ZBOG NEUREĐENE INFRASTRUKTURE

Za sada nije moguće postaviti
klizalište na Trgu Ivana Pavla II.
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

Nakon što je ovogodišnje gradsko klizalište postavljeno u okviru adventskih događanja na središnjem gradskom trgu, i to u prstenu oko fontane, dio struke postavio je pitanje zbog čega se nije iskoristila infrastruktura na platou kod Škole sv. Ane, odnosno stražnjem dijelu Trga Ivana Pavla II., koji je navodno projektiran upravo i za tu namjenu.

No, jedan od suprojektanata glavnog osječkog trga, arhitekt Oliver Grigić, kaže kako je ta informacija tek dijelom točna.

- Istina je da je naša ideja bila i da se ovaj dio Trga Ivana Pavla II. koristi za klizalište, ali ta ideja nije reazlizirana u ovoj fazi, odnosno infrastruktura, a koja se odnosi na struju i napajanje, nije riješena. Tako da je taj dio zamišljen tek u nekoj drugoj fazi uređenja trga. Stoga bi sada bilo nemoguće na ovom dijelu realizirati klizalište. No, jedan od prijedloga Željke Jurković i mene bio je i da se prsten oko fontana također koristi za klizalište, kao što je to i učinjeno ove godine - objašnjava Grigić.

Inače, kako doznajemo od Grada i organizatora ovogodišnjeg Adventa u Osijeku, klizalište će pod ingerencijom tvrtke Mašta biti sve do 15. siječnja, a na ovom prostoru do 15. veljače, do kada će o njemu brigu preuzeti Grad Osijek. Kako neslužbeno doznajemo, već sljedeće godine gradsko se klizalište vraća na prostor Sokolskog doma, koji će do sljedeće zime biti obnovljen, a ostat će dovoljno prostora i za novo klizalište. N. Z. Eberhard

Klizalište na Trgu Ante Starčevića radit će sve do 15. veljače

Možda ste propustili...

PREDAVANJE NA FERIT-U

Tajne blockchain tehnologije

TURISTIČKA ŠETNJA OSIJEKOM

Od konkatedrale do Vodenih vrata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA ODLUKA GLASA SLAVONIJE:

Nema više Sajma antikviteta u Tvrđi!

2

POČETAK NOVIH PROJEKATA U ANTUNOVCU

U Poslovnu zonu stiglo 13 novih investitora!

3

DRUGI DANI POSLOVA U TURIZMU

Slavonci tražili svoju priliku za posao kod 70-ak poslodavaca

oglas