Regija
GRADONAČELNIK PENAVA KRITIZIRAO ŽUPANA:

Galić ne radi za
dobrobit Vukovara
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

VUKOVAR

Da politički odnosi na relaciji Vukovar - Vinkovci već godinama nisu na zavidnoj razini nije nepoznato ni onima koji lokalnu politiku na istoku Hrvatske prate površno. Uz povremena razdoblja zatišja, vladajući političari često ne baš biranim riječima komentiraju međusobne odnose. Posljenji u nizu slučajeva zbiva se na koncu godine, budući da je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oštro kritizirao rad vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića. Na novinarski je upit o suradnji Grada Vukovara i VSŽ, Penava ocijenio kako sa županom ima poražavajuće lošu suradnju.

- Politika koju propagira župan Božo Galić je loša i ne donosi ništa dobro stanovnicima cijele županije, koja se nalazi u lošoj gospodarskoj situaciji. Galić uporno inzistira na projektima koji ne donose dobrobit Vukovaru, ali ni mještanima županije, i naša se suradnja neće poboljšati sve dok župan ne počne raditi u interesu građana - rekao je Penava te naglasio kako lošem radu župana najbolje svjedoči to što se Vukovarsko-srijemska županija po različitim referencama nalazi na začelju u odnosu na većinu drugih hrvatskih županija.

Upitan da prokomentira Penavine optužbe, Galić je naglasio kako očito njihovi pogledi na razvoj županije nisu isti.

Župan Galić je, između ostalog, na naš upit za komentar Penavinih optužbi, kazao kako strateškim projektima nastoje spriječiti odlazak ljudi. Rekao je kako je to moguće samo otvaranjem novih radnih mjesta, no ne vidi da se to događa u Vukovaru. Župan je podržao odluku Vlade RH da na različite načine pomažu Vukovaru, ali i naglasio kako jednako treba pomoći razvoju najnerazvijenijih dijelova županije, što je definirano Strategijom razvoja VSŽ 2017. - 2020. godine, u čiju su izradu bile uključene sve jednice lokalne samouprave, pa tako i Grad Vukovar.

Zategnut odnos između čelnika Grada i Županije govori kako do većih smetnji u komunikaciji ne dolazi samo kada trebaju surađivati pripadnici različitih političkih opcija, s obzirom na to da su i Penava i Galić iz HDZ-a. Hoće li uspjeti riješiti nesuglasice nezahvalno je prognozirati, no čini se kako barem za sada razloga za optimizam u vezi s tim nema. D. Korpoš

“Penava ne razumije funkconiranje županije i ne želi surađivati”

- Čini mi se da Penava ne razumije funkcioniranje VSŽ i želi zaustaviti razvojne projekte koji su od interesa za Vukovar i cijelu županiju i koji će pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta. Nisu mi jasni njegovi medijski istupi jer ne želi konstruktivno razgovarati i surađivati. Izabran sam voljom građana i dužan sam boriti se za ravnomjerni razvoj svih krajeva županije - naglasio je Galić.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana