Regija
ŽUPNA CRKVA

Koncert puhača
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

SLATINA

U župnoj crkvi bl. Ivana Merza božićni koncert održao je puhački orkestar Gradske glazbe Slatina pod ravnanjem Zorana Vlajnića. Na programu su bile tradicionalne hrvatske božićne pjesme i svjetski božićni evergreeni. Na kraju koncerta publika je skandirala uz Radetzky March Johanna Straussa, a izuzetnu glazbenu večer završilo je zajedničko izvođenje božićne pjesme Narodi nam se kralj nebeski. Glazbenici su bili vrlo zadovoljni odličnim uvjetima koje za takav nastup pruža nova crkva, s dovoljno velikim povišenim podijem i uz odličnu posjećenost.

– Bio je to naš prvi koncert u toj novoj crkvi i vrlo smo zadovoljni, kako svojim nastupom i prijmom prisutne publike, tako i prvim kontaktima ostvarenim sa župnikom Nikolom Jušićem i njegovom dobrodošlicom - rekao nam je voditelj orkestra Zoran Vlajnić.

– Veseli me da je muziciranje bilo vrlo dobro i da je cijeli koncert održan na jednom vrlo visokom nivou. Uvijek može biti i bolje, ali ja sam zadovoljan cijelom organizacijom i realizacijom događaja - dodao je.

Voditelj Vlajnić također je izrazio uvjerenje da će održavanje božićnih koncerata u župnoj crkvi bl. Ivana Merza prijeći u tradiciju gradskog puhačkog orkestra.P.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana