Regija
IZDAVAČKA DJELATNOST I MARKETING

Belišće osniva novu tvrtku - Bel-Press
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

BELIŠĆE

Bel-Press d.o.o. - naziv je novog trgovačkog društva u Belišću koje je osnovano na temelju odluke Gradskog vijeća, a jedini mu je član Grad Belišće. Tvrtka je registrirana za izdavačku djelatnost i marketing, a u opisu djelatnosti su i brojne srodne audiovizualne djelatnosti, tiskanje novina, proizvodnja, emitiranje i distribucija radijskog i televizijskog programa, javnog informiranja i drugo. Temeljni kapital društva iznosi 20.000 kuna.

Kako je vijećnicima prezentirao gradonačelnik Dinko Burić, riječ je o tvrtki koja je trebala biti osnovana 2015. godine, kada je osnovan Gradski radio Belišće, no odlučeno je da ova vrsta djelatnosti ipak bude pri tvrtki Kombel d.o.o. za komunalne djelatnosti, pri kojoj djeluje i Belišćanski list. Kako je sada sazrelo vrijeme za osnivanje zasebne tvrtke, ovim iskorakom uvelike će se rasteretiti tvrtka Kombel koja je na sebe preuzela teret organizacije i ove vrste posla, a i tri će djelatnika samo prijeći iz ove tvrtke u novooosnovanu te neće biti novih zapošljavanja, ustvrdio je Burić.

- Odlučili smo se prvo u zasebnu tvrtku izdvojiti izdavačku djelatnost, a Gradski će radio Belišće s djelatnicima na prelazak pod novu tvrtku morati pričekati još neko vrijeme, budući da mu još uvijek vrijedi ugovorena koncesija - pojasnio je gradonačelnik, dodajući da je ovo prvi korak prema odvajanju i organizaciji vlastite tvrtke, te da se kreće u komercijalizaciju postojećih aktivnosti, jer je sve više upita za različitim vrstama objava.

Ovakvoj se odluci usprotivio belišćanski HDZ, čiji je vijećnik Matko Jelkić ustvrdio kako im nije jasno zašto se Kombel uopće bavio ovim poslom, te da se ovim potezom ugrožavaju poduzetnici u gradu kojima je to egzistencija. Jelkić je bio stajališta i da je nova tvrtka čisto uslužna, bez stvaranja novih vrijednosti, a vidi ju i kao priliku za prelijevanje novca s računa jedne tvrtke na drugu, te teren za nova uhljebljivanja članova i simpatizera.

Odgovarajući Jelkiću protupitanjem je li on kao vijećnik protiv postojanja Gradskog radija Belišća, Burić je opovrgnuo priču o uhljebljivanju, te naglasio kako se ponosi činjenicom što je od 2013. godine, otkako je stupio na dužnost gradonačelnika, zatekao pet pročelnika koji istu funkciju obavljaju do danas i od kojih nitko nije dobio otkaz. Također, kazao je, na čelu mnogih tvrtki u gradu i dalje su osobe koje su to bile prilikom njegovog dolaska, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju, jer svoj posao obnašaju kvalitetno i odgovorno. Lidija Aničić

Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJVEĆIH GRADILIŠTA U VIROVITICI

Zgrada COOR-a pri kraju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak
neće biti ukinuta

2

ŠKOLSKI ODBOR I RODITELJI UZ RAVNATELJICU

Izbor Šego upitan jer u natječaju nema - linka

3

BRANITELJSKA ZADRUGA “FAJFERICA”

Uzgajat će i perad, žele oživiti stočni sajam u Valpovu