Regija
POTPISANI UGOVORI

Gradovi i općine za poboljšanje odvodnje
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić, načelnik Općine Privlaka Darko Galić, načelnik Općine Cerna Goran Begović i načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević, potpisali su ugovore o partnerstvu na projektu i sufinanciranju projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna za prijavu gradnje vodno-komunalne infrastrukture”.

- Izrada projekta trajala je tri godine. Mislim da smo ga u odnosu na druge izvođače napravili u rekordnom roku. Trebalo je kandidirati se za dobivanje sredstava za izradu projektne dokumentacije, koja je tada iznosila više od 12 milijuna kuna, a na nama je bilo sufinanciranje manje od 10 posto. To je bio opsežan rad koji je morao obuhvatiti Vinkovce, Ivankovo, Cernu, Otok, Andrijaševce i Privlaku. Pratili smo sve programe Hrvatskih voda i Svjetske banke, te ispunili sve preduvjete za dobivanje projekta. Vremensko razdoblje je ograničeno i iznosi 30 mjeseci - rekao je Dražen Milinković.

Projekt se sastoji od gradnje i rekonstrukcije sustava javne odvodnje u ukupnoj dužini 162.409 metara s izgradnjom 8.269 (82.690 metara) priključnih okana i 40 crpnih stanica, rekonstrukcijom 22 crpne stanice i izgradnjom sedam kišnih preljeva i spremnika. Projekt uključuje i nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Jošine na III. stupanj pročišćavanja, te puštanje u puni pogon UPOV-a u Otoku, Cerni i Ivankovu.

Nabava opreme za održavanje sustava javne odvodnje i pročišćavanja te institucionalno i tehničko osnaživanje društva Vinkovački vodovod i kanalizacija također su dio projekta.

Od ukupnog ulaganja, koje iznosi 384.560.952,11 kuna, 70,76 posto financirat će se iz potpore EU-a, a preostali dio od 29,24 posto sufinancirat će se nacionalnim sredstvima (Republike Hrvatske, Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave). Mario Kokaj

Možda ste propustili...

USPJEŠNI DOGOVORI O SUDJELOVANJU NA EU NATJEČAJU

Sopje i Starin u zajedničkim projektima i manifestacijama

MALA ATRAKCIJA ZA DJECU I POSJETITELJE

Lopatari uz lovački dom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana