Regija
BELJE IZNAJMILO RESTORAN

Kormoran vode njegovi zaposlenici
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

PODUNAVLJE

Belje, nakon 36 godina, više ne upravlja (u cijelosti) Kormoranom, jednim od najpoznatijih baranjskih restorana, smještenim u PP Kopački rit. Kako saznajemo, iznajmilo ga je skupini dosadašnjih zaposlenika, a informaciju je potvrdio Davor Bošnjaković, direktor Belja.

Jelovnik i interijer

- U dogovoru sa zaposlenicima Kormorana odlučili smo se za ovakav model poslovanja s obzirom na to da je ugostiteljstvo specifična djelatnost u kojoj su nužne stalne prilagodbe i usmjerenost gostima - kaže Bošnjaković, naglašavajući kako će restoran preuzeti dosadašnji zaposlenici (Ivan Skoko) koji su ponudu iznijeli Upravi Belja, a Uprava je prihvatila. Dodaje kako će Belje ostati strateški partner restorana, s obzirom na to da restoran i prateći objekti ostaju u vlasništvu Belja.

- Ugovor stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine. Kormoran će na taj način samo dodatno unaprijediti svoju ponudu. Novi jelovnik bit će upotpunjen tradicionalnim baranjskim specijalitetima pripremljenima na moderan način, a dodatno će se urediti interijer restorana s terasom - podvlači Bošnjaković. Beljci demantiraju priče kako je iznajmljivanje restorana početak kraja Belja koje, tvrde, stoji bolje nego ikada, te kako bi Kormoran bio prodan da nije založen kao i ostale beljske nekretnine. Riječ je o rujanskom Ugovoru o zasnivanju založnog prava, kao zajedničke hipoteke radi osiguranja novčane tražbine do iznosa od najviše 1.060.000.000 eura, čime je Belje nekretnine založilo u korist Madison Pacific Trust Ltd. sa sjedištem u Hong Kongu. Što će se u konačnici dogoditi, odlučit će izvanredna Uprava Agrokora i vjerovnici. Ugostiteljstvo ionako nije osnovna beljska djelatnost, a cijela priča oko Kormorana više je sentimentalne prirode i predstavlja samo relativno noviju beljsku povijest.

O Kormoranu nije potrebno trošiti riječi. Kako stoji na beljskim web-stranicama, to je gastronomska oaza koja odiše toplinom i srdačnošću i s veseljem očekuje goste željne odmora.

Prinčevski fiš

Prostrana terasa, veliki park sa stazama za šetnju, zelene površine i dječje igralište, savršeno se dopunjuju s vrhunskom ponudom specijaliteta koji se spravljaju na otvorenim ognjištima. Specijaliteti od divljači i slatkovodne ribe, mesna jela na tradicionalni način, baranjski kulen i kobasice te obvezna ljuta crvena paprika, samo su dio baranjske kuhinje koju nudi Kormoran. Proteklih desetljeća restoran je osvojio niz nagrada, kako onih koje je dodjeljivala struka, tako i onih o kojima su odlučivali gosti. Raditi je počeo u prvoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća, a njegova je budućnost prvi put postala upitna dolaskom Agrokora, budući da se koncern nije bavio ugostiteljstvom. Stoga su, nakon što je Agrokor preuzeo Belje, zatvoreni cafe-barovi u vlasništvu tadašnje Belje-trgovine (u čijem je sklopu bio i Kormoran). Bilo je tada mnoštvo kombinacija glede Kormorana, no sve je priče stopirao Ivica Todorić, dopustivši Kormoranu daljnji rad u sustavu Belja. Kada je, prošle godine, Baranju posjetio princ Charles, najduže se zadržao u društvu kuhara Kormorana, koji su mu pripremili niz autohtonih delicija - riblji paprikaš, grah u zemljanom loncu, čobanac, perkelt od soma, patku ispod peke, šarana u rašljama, dinstani kupus s kobasicama i buncekom, razne tjestenine, domaći kruh, gužvare te narezane hladne delicije. Upitan što bi kušao, odlučio se za fiš.

Ivica GETTO
ZADRŽATI visoku RAZINU usluge

Ivan Skoko, novi najmoprimac Kormorana, u restoranu radi već osam godina. Potvrđuje kako će dati sve od sebe da unaprijedi ponudu i Kormoran zadrži na visokoj razini. “Zadržao sam petero dosadašnjih radnika, a ostali su uzeli otpremnine. Službena primopredaja je danas (jučer, nap.a.) a raditi počinjemo već 3. siječnja”, kaže Skoko. Naglašava kako će ponuda biti kao i dosadašnja, ali obogaćena novim sadržajima i više će poraditi na marketingu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPG ALENA BARIĆA

Propali mu svi praseći butici

2

KOMUNALNA NAKNADA VEĆA ZBOG ZONA I KVADRATURA

Nakon legalizacije utvrđeno 270 tisuća neprijavljenih kvadrata

3

KAKO POSLUJU VINKOVAČKI I VUKOVARSKI BAZENI

Ilić: Prihodi bazena nikada
ne mogu pokriti troškove