Regija
POTPISAN UGOVOR

Počinje uređenje obiju obala Bosuta
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

VINKOVCI

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su jučer ugovor o uređenju lijeve i desne strane obale rijeke Bosut u Vinkovcima.

- Kroz razgovor s direktorom Hrvatskih voda došli smo do zaključka da prvo trebamo napraviti dobar plan, odnosno isprojektirati cijelo područje Bosuta koje je na područja grada Vinkovaca i sagledati ga na način kako otvoriti Bosut građanima. Želimo napraviti Bosut dostupan građanima po pitanju rekreacije, ali i životu na samoj rijeci. Uskoro krećemo u izradu projektne dokumentacije kako bismo pokrenuli priču obnove Bosuta u cijeloj dužini. Bosut je duša Vinkovaca i moramo ga staviti na prvo mjesto, a sljedeće godine napravit ćemo projektnu dokumentaciju. Uređenje Bosuta obuhvaća šetnice, biciklističke staze, tako da dobijemo jednu cjelinu kako bi se od Sopota do Nove Brane moglo voziti bicikl na za to uređenim stazama - rekao je Ivan Bosančić.

Nakon radnog sastanka u uredu gradonačelnika direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao je lokacije na kojima se planira urediti obala Bosuta.

- Mogu izraziti zahvalnost da smo uspjeli zajednički dogovoriti buduće ukupno plansko uređenje Bosuta i zapravo promovirati ono što Hrvatske vode nastoje činiti, a to je da naši građani žive uz naše rijeke. Bosut to zaslužuje, kao i grad Vinkovci, a prvo moramo napraviti jedan projekt ukupnog uređenja koji je u dužini oko osam do devet kilometara. Uređenjem rijeke Bosut omogućiti će se nadogradnja urbanih sadržaja, hortikulturno rješenje, a isto tako razvoj pješačkih i biciklističkih staza. Osim toga, na radnom sastanku govorili smo i o otvaranju biciklističkih staza prema obližnjim selima, a koje se mogu i turistički nadograditi i biti neki novi potencijal. Želimo osvježiti rijeku Bosut, radimo zajedničke planove kako da ta voda Bosuta bude s takoreći više života i na neki način kako vršiti i neka planska redovita izmuljenja rijek da bi ona bila što primjerenija na području grada Vinkovaca - rekao je Đuroković.

Na kraju recimo da Grad Vinkovci financira uređenje Bosuta s deset posto iz sredstava gradskog proračuna, dok su 90 posto sredstva Hrvatskih voda.

Mario KOKAJ

8-9

kilometara dviju obala bit će uređeno

Uređenje Bosuta obuhvaća šetnice, biciklističke staze, da se dobije cjelina kako bi se od Sopota do Nove Brane moglo voziti bicikl

dokumenti

iduće godine projektna dokumentacija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana