Mozaik
IZLAZI 25. SIJEČNJA

Brigitte Bardot objavit
će knjigu testament
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

Nekadašnja francuska glumica Brigitte Bardot, koja se već 40 godina bori za prava životinja, objavljuje 25. siječnja 2018. "knjigu testament" koju predstavlja kao "bilancu svojeg života, svoje borbe u korist životinja i duboku ispovijest svojeg zgražanja", najavila je francuskoj novinskoj agenciji AFP.

- Bit će to bilanca mojeg postojanja. Zvat će se 'Borbene suze'. Nikad više neću napisati drugu knjigu. Bit će to totalna bilanca mojeg viđenja stvari, društva, načina na koji se upravlja s nama, načina na koji se odnose prema životinjama u mojoj zemlji - izjavila je ona.

Izdavač Plon djelo predstavlja kao "životinjski testament", "novo razmišljanje, istodobno smireno i revoltirano, o njezinu postojanju i smislu njezine borbe". Njezina prethodna knjiga objavljena 2003. "Krik u tišini" polemizira o radikalnim stavovima. Zvijezda filma "I Bog stvori ženu", redatelja Rogera Vadima, iz 1956., danas 83-godišnjakinja, živi povučeno na svojem imanju blizu Saint-Tropeza, odakle ta gorljiva aktivistica za prava životinja objavljuje osvetnička priopćenja protiv lovaca, zooloških vrtova, klaonica i cirkusa, osudivši čak i papu Franju u rujnu zbog pomanjkanja "milosrđa" spram životinja.

Uskoro bi u dnevniku Le Parisien trebala objaviti otvoreno pismo francuskoj vladi prigodom pokretanja kampanje protiv krzna zaklade koja nosi njezino ime.

- Jako smo loše krenuli s ovom vladom. Macron nema samilosti prema životinjama i prirodi. Upravo je u dvorcu Chambord čestitao lovcima ispred njihova još vrućeg ulova! To je skandalozno i jako neumjesno! - rekla je Brigitte Bardot. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SNIMANJE EMISIJE HRVATSKE TELEVIZIJE

Ivankovčani uživali u
spektaklu "Lijepom našom"

2

AUTO MARITEA MISS I MISTER TURIZMA HRVATSKE 2018.

Emilly Mršić i Sven Vlahoviček, Miss i Mister turizma Hrvatske 2018

3

HUMANITARNI KONCERT ROTARY KLUBA OSIJEK

Tolja nastupa u osječkom HNK