Mozaik
EPIZODA SNIMANA U HRVATSKOJ

“Grand Tour”: Kanader zalio Jamesa Maya u Ladi
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

Legendarni trojac Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, legendarni voditelji emisije “Top Gear” (koju više ne vode), danas su popularni po novom Amazonovu showu “The Grand Tour”, a snimili su epizodu u Hrvatskoj. Već prema traileru za hrvatsku epizodu bilo je očito da je jako zabavna.

U nas su odlučili snimiti tzv. unscripted epizodu, dakle bez prethodno razrađenog scenarija, plana snimanja i lokacija te unaprijed osmišljenih stuntova. Ta četvrta epizoda druge sezone, snimana u Hrvatskoj, dostupna je od jučer, 29. prosinca.

Epizoda počinje u okolici Zadra, gdje Clarkson na improvizirani set dolazi u Audi TT-u, Hammond u bizarnom Ariel Nomadu, a May u prastaroj Ladi preuređenoj u vatrogasno vozilo. U međuvremenu Hammond testira novi McLaren 720S, a nastavljaju i sa svojim segmentom “Celebrity face-off”, tj. dvobojem poznatih ličnosti na njihovoj jednako poznatoj stazi. U novoj epizodi sučelit će se dvojica vrhunskih klasičnih pjevača, Alfie Boe i Michael Ball.

Možda najuzbudljiviji kadar trailera je trenutak kad kanader u brišućem letu nadleti Mayevu Ladu i sa samo nekoliko metara visine isprazni na nju cijeli spremnik vode. Bujica je naravno pomela Ladu, a što je bilo s Jamesom Mayem gledatelji će saznati 29. prosinca, kad će epizoda biti dostupna preko Amazonova Prime Videa.

Inače, u sastavu posade kanadera bili su kapetan bojnik Tomislav Slavica, kopilot bojnik Tomica Mikec i tehničar letač desetnik Ante Marić iz Protupožarne eskadrile Zemunik. T.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MEĐUNARODNI AMATERSKI SUSRETI TEATARA

MAST nudi sjajne predstave

2

REMI O NOVOJ PJESMI "NEŠTO GLASNO"

Napisala sam stihove koji su mi poslužili terapeutski

3

NICOLE KIDMAN O TOMU CRUISEU

Brak me zaštitio od zlostavljača