Mozaik
DANIJELA PINTARIĆ OSJEČKA SOPRANISTICA I KAZALIŠNA UMJETNICA

Ovu Novu godinu čekam s
ljudima koje volim, a sljedeću
i s našom malom djevojčicom
Objavljeno 30. prosinca, 2017.

Godina na izmaku za osječku sopranisticu i nagrađivanu kazališnu umjetnicu Danijelu Pintarić bila je iznimno uspješna. Nakon što je u studenome prošle godine dobila Nagradu hrvatskog glumišta za uloge Ružice u mjuziklu “Legenda Ružice grada” i Tanye u mjuziklu “Mamma Mia!”, nastavila je igrati u nekim od starijih predstava, a onda je u veljači premijeru doživio i mjuzikl “Byron”, u kojem igra Mariju, mlađu kći austrijskog generala. Tu je i njezin posao umjetničke suradnice na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, čije studente iznimno voli, a i ona je kod njih omiljena.

Kako bi se sve kockice lijepo posložile i priča zaokružila, Danijela je u kolovozu primila vijest o trudnoći koju je sada odlučila podijeliti s javnosti. Budući da Danijela s Glasom Slavonije njeguje dugogodišnje prijateljstvo, upravo je za naš list odlučila prvi put javno ispričati detalje o djevojčici koju nosi s Jakovom Puharićem, s kojim je u vezi dvije godine.

Kakva je bila tvoja i Jakovljeva prva reakcija kad ste saznali za trudnoću?

- Bili smo, naravno, sretni, ali nas je vijest istovremeno i zatekla. Kao što sam ti rekla, najbolje stvari dogode mi se spontano, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Nismo mnogo planirali, ali nakon prvotnog iznenađenja bili smo presretni kad smo čuli tu vijest. No, najsretnija je definitivno moja mama Irena - buduća baka. Prije sam joj rekla da prestane pritiskati govoreći kako bi rado postala baka, jer nikad ništa neće biti od toga. I kad je napokon prestala - dogodilo se (smijeh). Stoga poruka svim budućim bakama - nemojte forsirati i sve će biti u redu.

Jeste li već odabrali ime?

- Jesmo, ali je još tajna i otkrit ćemo ga tek kad se djevojčica rodi. Nastojali smo da to ne bude ime koje je često, a upravo ona koja su nam se sviđala bila su iznimno česta kod današnje djece. Štoviše, i sama imam jedno takvo ime pa su me oduvijek svi zvali po prezimenu - Pinta. Jakov je zagrizao za to jedno ime koje smo odabrali i ne pušta, a mi se nadamo da idućih godina neće krenuti navala na isto jednom kad se naša princeza rodi.

Trudna si pet mjeseci, redovito ideš na preglede. Što kažu liječnici?

- Sve je u najboljem redu, da kucnem o drvo. Dijete je posve zdravo i samo neka tako i ostane. Mogu i dalje sve normalno raditi. I dalje pjevam, jedino u kazalištu Komedija ne mogu nastupati u svojim ulogama zbog vidljivog trbuščića. Više se ne da pokriti ni kostimima, a nikako ne možeš opravdati trudnoću lika, nije to sapunica (smijeh). Jedna je zavodnica, druga je čedna mlada djevojka i kako god okreneš, trudnoća im ne pristaje.

Jesi li već razmišljala o tome koliko ćeš se dugo zadržati kod kuće na porodiljskom dopustu?

- Vratila bih se, čisto zbog logističkih razloga, nakon šest mjeseci u kazalište. S tim što taj povratak s porodiljskog kod nas ide postupno - najčešće ne radimo odmah na novoj predstavi, nego se vratimo starim ulogama. Dakako, nove predstave podrazumijevaju svakodnevan rad i probe, a u starijim predstavama to su samo večernji termini kad samo dođeš i odradiš predstavu. U veljači nas očekuje obnova “Aide” koju sam trebala raditi, ali je umjesto mene uskočila još jedna mlada majka, Vanda Winter. Već smo se dogovorile da ćemo dijeliti ulogu Amneris u alternaciji kad se vratim, a s obzirom na to da ćemo obje biti majke s malom dječicom, dobro će to doći objema.

Kad si već spomenula Vandu, reci nam nešto više o vašem odnosu kao kolegica i prijateljica. Već ste, koliko se sjećam, dijelile bar jednu ulogu u Komediji.

- Vanda je uistinu jedna sjajna umjetnica i veliki čovjek. Za nju mogu reći da je uvijek bila fer i korektna, da je rijetko topla i draga osoba. Kad kažem korektna, mislim na to da kod nje nema nekakvih podmetanja ili igrica, kojih u našem poslu, nažalost, ima previše. Od svih u Komediji nekako je najljepše reagirala na vijest o mojoj trudnoći. Odmah mi je počela davati i neke savjete, te mi je obećala popis stvari koje mi trebaju (smiješi se). Dodatno smo se zbližile kroz njezino novopečeno majčinstvo i moje nadolazeće.

Kako si provela božićne blagdane?

- U krugu obitelji. Budući da su moji u Osijeku, a Jakovljevi u Makarskoj, blagdane smo proveli razdvojeni. No, idućeg Božića mi ćemo biti jedna mala obitelj, pa se nadamo da će Makarani i Osječani dolaziti k nama u Zagreb.

Novu godinu, pretpostavljam, provest ćeš mirno.

- Tako je: ne planiram ništa posebno. Ni inače nisam euforična vezano uz proslave Nove godine, držim da je sve to vrlo isforsirano. Naime, oduvijek mi iznimno smeta dim cigareta, a pogotovo sada u trudnoći. Da ne spominjem hladnoću, petarde i činjenicu da se sad brzo umaram. Zbog takvih stvari jednostavno ću ostati u toplini svoga doma u Osijeku. Na taj dan također želim biti s ljudima koje volim; ove će godine to biti mama i brat, a sljedeće i naša mala djevojčica.

Adrian ANDREJEK

najsretnija

DEFINITIVNO JE TO MOJA MAMA IRENA, BUDUĆA BAKA

Možda ste propustili...

NAMIBIJSKI UMJETNIK MAX SIEDENTOPF

"Africa" grupe Toto usred Afrike

TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE

“Ne mogu jubav kriv” je hit mjeseca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CHRIS PRATT

Zaprosio Arnoldovu kćer

2

EMISIJA RADIJA OSIJEK “RITAM ŠOKADIJE”

Snaši nagrada za tamburaški hit

3

FLUENTES PREDSTAVILI PJESMU ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL

Pjesma “Bez riječi” govori o razigranoj, prekrasnoj ljubavi