Zdravlje
ZA BOLJI IMUNITET

Namirnice liječe svaku prehladu
Objavljeno 31. prosinca, 2017.

Sezona prehlada je u jeku, a ako se želite što prije oporaviti, trebali biste konzumirati namirnice koje dokazano olakšavaju sve simptome prehlade:

Pileća juha

Domaća pileća juha ne liječi samo dušu nego i tijelo, posebice kada ste prehlađeni. Naime, poznato je da hrana bogata nutrijentima jača imuni sistem, a pileća juha s dodatkom raznog povrća sadrži tvari koje olakšavaju sve simptome prehlade.

Češnjak

Redovni konzumenti češnjaka rijetko se susreću s prehladama zato što u organizmu imaju dodatnu količinu alicina, čudesnog spoja koji se nalazi u češnjaku. Ovo povrće ima snažna antivirusna i antibakterijska svojstva, zbog čega je idealan za liječenje svih vrsta infekcija te ga tijekom prehlade konzumirajte u sirovom stanju i brzo ćete ozdraviti.

Mrkva

Svi vitamini jako su važni za zdravlje našeg organizma, ali vitamin A ima ključnu ulogu u održavanju snažnog imunog sastava. Zbog toga grickajte mrkvu kada ste prehlađeni, jer je ona bogata ovim vitaminom. Ako je ne volite previše, jedite batat, bundevu ili kelj, koji su također puni vitamina A.

Citrusi

Namirnice bogate vitaminom C bez sumnje će smanjiti trajanje prehlade i ubrzati oporavak. Citrusi poput naranče, limuna, limete i grejpa idealni su za borbu protiv prehlade.

Riba

Masna riba poput lososa, skuše i srdele, tj. ona riba koja je puna zdravih omega 3 kiselina takođe je sjajan borac protiv raznih upala u organizmu.

Mlijeko

Prema velikom istraživanju osobe s niskom količinom vitamina D u organizmu češće dobijaju prehlade. Mlijeko je dobar izvor ovog vitamina i dobro djeluje na cijeli organizam i s jednom šalicom ovog napitka unijet ćete dovoljnu količinu magnezija i kalcija.J.Kn.