Sport
NOVOGODIŠNJA UTRKA U OSIJEKU

Točno u podne kod Iktusa
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

Kao i prethodnih 30 i nešto godina, Osječani i njihovi gosti u novu, 2018., godinu ući će - trčeći! Djeca, učenici, osječki sportaši, rekreativaci i sportski djelatnici prvi dan nove kalendarske godine obilježit će trčanjem uz rijeku Dravu.

Naime, zaljubljenici u trčanje u prirodi, posebice po ovom hladnom vremenu, ponovno će nastupiti na tradicionalnoj “Novogodišnjoj utrci”, koju prema tradiciji organiziraju Školski športski savez Grada Osijeka i Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” u suradnji s krovnim sportskim udrugama na gradskoj i županijskoj razini. Ovoga ponedjeljka, prvoga dana 2018. godine, očekuje se nastup više od dvije stotine trkača, koji će biti podijeljeni u više kategorija - djeca vrtićke dobi, zatim učenice i učenici prvog i drugog odnosno trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, učenici od petog do osmoga razreda, srednjoškolci, studentice i studenti, sportašice i sportaši, rekreativci do 40 godina, zatim trkači iznad 40 godina te rekreativke, a nova je kategorija natjecatelja ona iz programa “Zdravko je krenuo”. Kao i prethodnih godina, start i cilj utrke su na osječkoj promenadi, kod doma Veslačkog kluba Iktus, a prijave za natjecanje primaju se od 11 do 12 sati. Sam start utrke je točno u podne.

I dok će većina natjecatelja tradicionalne sportsko-rekreacijske priredbe morati odraditi cijelu dionicu, 3200 metara, što znači trčati od Iktusa preko obaju mostova pa ponovno do Iktusa, oni najmlađi trčat će kraće dionice. Trasa za djecu iz vrtića, kao i mlađe osnovnoškolce, duga je 400 metara, a stariji će osovnoškolci trčati 1100 metara. Svi će imati cilj kod Iktusa.

Prvoplasirani će dobiti priznanja, medalje i poklon-paket sponzora Ferivi Co d.o.o. Pobjeda svakako ima svoju vrijednost, ali cilj “Novogodišnje utrke” ipak nije rezultat. U prvom planu je druženje, razmjena novogodišnjih čestitki, trkačko osvježenje nakon naporne noći te susret osječkih sportaša i sportskih djelatnika na početku nove kalendarske, ovaj put 2018., godine. I. Liović

“Zdravko je krenuo”

“Sport za sve“ uz podršku Grada Osijeka pokreće akciju “Zdravko je krenuo“, kojom se nastoji građane Osijeka svih dobnih skupina potaknuti na aktivnosti i tjelesno vježbanje. “Zdravko je krenuo“ akcija je kojom organizatori žele učiniti da sportska rekreacija bude dio života građana Osijeka s ciljem unaprjeđivanja zdravlja.

- Želimo da svatko pronađe aktivnost upravo za sebe, da tjelesno vježbanje postane dio svakodnevnog života Osječana. Naravno, i da se u zajedničkim sportskim aktivnostima ljudi povežu i osjećaju dijelom zajednice. Akcija uključuje 12 godišnjih aktivnosti, kao što su trčanje, bicikliranje, hodanje, fitness... Prva akcija “Zdravka” već je na “Novogodišnjoj utrci”, a to je - trčanje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana