Sport
NK OSIJEK II

Između lova na rezultat
i servisa za prvu momčad
Objavljeno 29. prosinca, 2017.
Druga momčad NK Osijek završila je prvi dio sezone na trećeligaškom istoku na petom mjestu

Momčad Osijeka II završila je prvi dio sezone u Trećoj hrvatskoj ligi “Istok” na petom mjestu s dva boda manje od vodećeg BSK-a iz Bijelog Brda.

Na kraju, sasvim pristojan rezultat s obzirom na to što je sve prolazila ta momčad od ljeta do danas. U odnosu prema prošloj sezoni doživjela je drastične promjene u igračkom kadru, pa je njezin trener Dino Skender praktički morao krenuti od nule, a uz to još uvijek nije jasno definirano tko zapravo treba participirati u toj selekciji. Zasad u njoj većinu igračkog kadra čine igrači koji još nisu završili juniorski staž, a to nije baš najsretnije rješenje. Osim toga ljetos je dovedeno dosta novih igrača sa strane, a nekima od njih u Gradskom vrtu su se već zahvalili jer nisu zadovoljili kriterije.

- Nije mi ovo prvo iskustvo vođenja druge momčadi u prvoligaškom klubu. Radio sam to u Rijeci, pa poslije i u Puškaš akademiji, i svagdje je isto. Ta je momčad čista - promenada. Teško je nešto unaprijed planirati kada nikad ne znaš koje ćeš igrače imati na raspolaganju. Evo, mi smo od početka priprema do kraja polusezone odigrali 50 utakmica, što prijateljskih što prvenstvenih, a ni jednom na teren nismo mogli poslati istu momčad - kaže Dino Skender, trener Osijeka II, pa dodaje:

- No, to je na neki način i normalno jer ta momčad klubu služi za više stvari. Prva je razvoj igrača, druga da smo servis prvoj momčad ako nekom od njezinih igrača nedostaje utakmica, a treće da imamo i određene rezultatske ambicije jer ipak smo mi Osijek. Nije uvijek u svemu tome lako pronaći željeni balans.

“Ubila” ih realizacija

Osječani su još dobro i izvukli tu jesen s obzirom na to što su temeljito izmijenili momčad i krenuli od nule.

- S obzirom na sve okolnosti zadovoljan sam plasmanom i rezultatom u prvom dijelu sezone. Tu smo, dva boda od vodećeg, a prakitčno smo u sezonu ušli s posve novom, pomlađenom momčadi. Zato je za nas svaka utakmica bila pravi, kvalitetan izazov. Mislim kako će naši mladi igrači kroz tu Treću ligu dugoročno sigurno profitirati. Tu se ligu nerijetko podcjenjuje, ali kvalitetno je to natjecanje koje mi se ponekad čak čini i preteško za naše igrače kojih većina još nije završila juniorski staž. Svi se suparnici posebno motiviraju kad igraju protiv nas, i to je odlična stvar za razvoj tih mladića jer će se sa sličnom situacijom susresti ako jednog dana zasluže mjesto u prvoj momomačdi NK Osijek - otkriva Skneder.

Ono što je zabrinjavajuće jest što se i Osijek II strašno mučio s realizacijom. Igra im nije bila loša, ali pravog, rasnog strijelca ni za lijek.

- Svakako bismo imali poneki bod više da smo imali kvalitetnijeg realizatora. Vidjelo se to najbolje kada smo iz prve momčadi dobili Marića ili Ejupija koji su s lakoćom zabijali prilike koje smo stvarali. No, zato proces selekcija traje. S petoricom igrača smo raskinuli suradnju (Dadić, Ripić, Mihovilović, Sabolović, Šantić, nap.a.), pa ćemo ta mjesta popuniti novima - kaže Skender.

Na proljeće nova priča

Osim s realizacijom Skender se nerijetko mučio i s klasičnim mentalitetom mladih igrača koji nerijetko malo polete nakon jedne dobre partije.

- Čini se kako povremeno nisu svjesni da nitko nema “zacementirano” mjesto u toj B momčadi. Trebaju se boriti za njega, a nekada kao da pomisle kako je lako ući u momčad. Ne znam kako misle konkurirati za A momčad ako se ne mogu nametnuti ni meni. Ovo im je odličan filtar i prava priprema za ono što ih čeka na putu prema prvoj momčadi - tvrdi Skender.

U toj selekciji neće, i ne treba, biti milosti. U njoj će opstati samo oni najbolji s kojima se onda neće morati boriti i trener prve momčadi Zoran Zekić, već će dobiti gotov proizvod. Zato će ove zime Skender i njegov stručni stožer provesti novi krug selektiranja.

- Prema svemu sudeći, proljeće ćemo dočekati opet s novom momčadi. Dosta će igrača tijekom zime biti na probi, među njima ćemo izabrati one koji će nam pokriti deficitarne pozicije - kaže Skender.

Ambicije Osijeka II zasad nisu jasno iskazane, ali s obzirom na pojačavanje momčadi, može se zaključiti kako će se upustiti u borbu za sam vrh i plasman u Drugu hrvatsku ligu.

- Nedostaje nam drugoligaš u našoj regiji. Hoćemo li to biti mi ili netko drugi nije presudno, ali mi sada svoje igrače koji su prerasli Treću ligu ne možemo poslati bliže od Zagreba. To nikako nije dobro - rekao je na kraju Dino Skender, trener Osijeka II.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana