Novosti
ZASTUPNICI

Rekordan broj neopravdano izostalih
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

U prosincu je čak 27 zastupnika, najviše u proteklih pet mjeseci, neopravdano izostalo s plenarne saborske sjednice, izostajali su od jednog do tri dana, što će ih zajedno stajati 6750 kuna, pa će ukupan iznos kazni za “markiranje” u ovoj godini dosegnuti gotovo 26.000 kuna.

Od devet dana, koliko je Sabor plenarno zasjedao u prosincu, po tri dana izostalo je sedam zastupnika: HDZ-ovi Dražen Barišić, Vlatko Kopić i Božo Ljubić, SDP-ovi Sabina Glasovac i Siniša Varga, Mostova Ivana Ninčević-Lesandrić te bivši Mostov, a sada nezavisni zastupnik Vlaho Orepić. Zbog tri neopravdana izostanka mjesečni paušal, koji iznosi 1500 kuna, bit će im tanji za 450 kuna. Naime, svaki neopravdani izostanak zastupnike stoji 150 kuna, koliko iznosi tuzemna dnevnica.

Četvero zastupnika skupilo je po dva neopravdana dana: HDZ-ovi Mato Čičak, Ivan Kirin i Ivan Šipić te SDP-ova Ana Komparić Devčić, a njih 16 po jedan neopravdan. Dolaze iz čak sedam stranaka: Milorad Batinić iz HNS-a, Krešo Beljak iz HSS-a, Darinko Dumbović iz Reformista, Milijan Brkić, Mladen Karlović, Tomislav Klarić, Franjo Lucić, Domagoj Ivan Milošević i Petar Škorić iz HDZ-a, Nikola Grmoja, Miroslav Šimić i Marko Vučetić iz Mosta, Domagoj Hajduković i Milanka Opačić iz SDP-a, Hrvoje Zekanović iz Hrasta te Marin Škibola kao nezavisni. H

KAZNA 26.000 KUNA

U novčano kažnjavanje neopravdanih izostanaka krenulo se od srpnja i tada je, iznosom od 8550 kuna, kažnjeno 26 zastupnika. U rujnu je broj kažnjenih pao na 15, a u listopadu na samo 10, pa se činilo da kazne pedagoški djeluju, no studeni, u kojem je neopravdano izostalo 14 zastupnika, a potom i prosinac, u kojem ih je bilo 27, to opovrgavaju. Zbrojene, kazne za “markiranje” u proteklih pet mjeseci dosegnule su gotovo 26.000 kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana