Osijek
NA TRŽNICI DOBRA PONUDA NAMIRNICA ZA NOVOGODIŠNJI RUČAK

Od odojka i prasetine do kiselog kupusa za sarmu
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

Nakon ribarnica koje su tijekom Badnjaka prodale stotine kilograma ribe, vrijeme uoči Nove godine rezervirano je za nabavu namirnica za tradicionalni novogodišnji ručak – prasetinu i sarmu.

Znali su to dobro prodavači, pa su se opskrbili dovoljnim količinama mesa koje će se naći na blagdanskim stolovima.

Cijena odojka u mesnicama kreće se između 35,90 i 36,90 kuna za kilogram. Oni koji se odluče za mladu svinjetinu kilogram će platiti 26,90 kuna, a ljubitelji janjetine za kilogram će izdvojiti 59,90 kuna. Ako netko preferira puretinu, za kilogram batkova platit će 16,99, a kunu manje za krilni batak. Zabatci stoje 38,99 kuna, uz napomenu da, za razliku od Badnjaka kad se zabatci nisu mogli naći ni u jednoj mesnici, sad ih je ondje dovoljno. Onaj tko se odluči za pripremu sarme, valja reći da je kilogram mljevenog mesa od 18,90 pa do 25 kuna za kilogram svinjetine, a junetina je nešto skuplja i stoji od 36 kuna naviše. Deset kuna po kilogramu stoji kiseli kupus.

Kad je u pitanju povrće, cijena salate kreće se od tri do šest kuna za glavicu, a četiri kune stoji čepinski kupus, dok je kilogram krumpira po cijeni od tri do četiri kune. Na tržnici su ponuđene i brojne vrste voća, a najtraženije su klementine po deset i naranče koje stoje 12 kuna. Prodavači nude i bijelo te crno grožđe, čija je cijena za kilogram 25, odnosno 35 kuna. Cijena limuna istovjetna je cijeni šipka i stoji 20 kuna, a razne vrste jabuka stoje sedam kuna. M. Mihelić

Lješnjaci u ekološkoj proizvodnji

Kolači od lješnjaka omiljeni su u brojnim kućanstvima, a onaj pravi ekološki predstavio je na ovotjednom Zelenom četvrtku Ivica Čes. Ekološkom proizvodnjom lješnjaka bavi se sedam godina i kaže kako je lješnjak sve traženiji. - Ljudi su odgovorni i svjesni značenja ekoproizvoda. Čak nismo ni cijene mijenjali pune tri godine - poručio je Čes, koji je za kušanje ponudio nutellu od lješnjaka, kao i kolačiće, pripremljene s ekološkim brašnom.

Možda ste propustili...

TEČAJ ZA VODITELJA EU PROJEKATA

Polaznice će brzo do posla jer kadra treba

SAVJETOVALIŠTE UDRUŽENJA STANARA GRADA OSIJEKA

U Hrvatskoj 90 % stambenih zgrada ima nekakav problem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UZ PINKL-BALOVE I VELIKI DOČEK

Gdje će umirovljenici
za Novu godinu?

2

STOP „OSVJEŽIVAČIMA ZRAKA”

Policija privodi dilere i češće obilazi škole

3

GREGORAN O UGIBALIŠTIMA U OPATIJSKOJ

Ako se ispune svi uvjeti, zašto ne?

oglas