Osijek
KLINIKA ZA GINEKOLOGIJU KBC-A

Započeo projekt “Prva bebina torba”
Objavljeno 29. prosinca, 2017.
- Ovaj projekt simbolično daje naglasak na ono što nedostaje, a to su novorođeni i mladi - kaže Anušić

Ruku punih darova, ali i s dobrim vijestima, jučer su Kliniku za ginekologiju osječkog Kliničkog bolničkog centra posjetili župan Ivan Anušić i Darko Bajto, direktor Ljekarni Osječko-baranjske županije. Naime, zajednički projekt "Prva bebina torba" jučer je dobio prvu vlasnicu, a riječ je o projektu u kojem će svaka majka i njezino novorođenče, rođeno u KBC-u Osijek, ili u Općoj bolnici Našice, dobiti na dar torbu sa sadržajem u vrijednosti od približno 400 kuna.

- U torbi je sve što je potrebno majci i djetetu u prvim danima života i smatramo da ovaj projekt simbolično daje naglasak na ono što nedostaje, a to su novorođeni i mladi - poručio je župan, dok je Bajto pojasnio da je predviđen broj torbi u 2018. godini 2400, a svaka majka koja rodi dobit će vaučer s kojim će se javiti u neku od ljekarni Osječko-baranjske županije te podići svoju torbu. Osim toga, ondje će ostaviti i svoje podatke, pa će ljekarna na taj način postati partner svakom rođenom djetetu.

A da bi rodiljama bili ugodniji dani pred porod i boravak nakon poroda u osječkom KBC-u, potrebno je bilo urediti i četvrti kat Ginekologije gdje su obnovljeni podovi, boksovi s djecom, postavljeni rolo zastori. Uređenje čeka i treći kat, točnije već u siječnju, kako je rekao doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj osječkog KBC-a, počinju radovi na uređenju, naglasivši da se podovi nisu obnavljali otkako je zgrada sagrađena davne 1983. godine. I župan je izrazio zadovoljstvo zajedničkim projektom Županije i KBC-a Osijek. - Iako nije ni obveza ni zadaća da Županija obnavlja bolnicu, odlučili smo pomoći uređenju i uložiti 200 tisuća kuna. U razgovoru s ravnateljem nastavit ćemo uređenje sanitarnih čvorova i zamjene kreveta, a u bolnici ćemo zajedno raditi na poboljšanju uvjeta ne samo ovog, nego svakog odjela gdje je nužna obnova i modernizacija – poručio je Anušić, dodajući da se nada da će se natalitet u 2018. godini povećati u odnosu na godinu koja je na izmaku. Kako doznajemo, zaključno s 28. prosinca, u KBC-u Osijek rođeno je 1953 djece, a prošle godine bilo ih je 2004.

Marija MIHELIĆ
Projekt e-novorođenče

Još jedna novost donijet će olakšanje brojnim majkama i očevima, a to je projekt e-novorođenče. Prema pojašnjenju ravnatelja dr. Zubčića, riječ je o ulaganju u bolnički informatički sustav, odnosno jedan od modula - e-novorođenče. “To će značiti automatsku prijavu tek novorođene djece u Matični ured, a u cijeli projekt involvirani su i pedijatri i ginekolozi. To će uvelike olakšati proces prijave tek rođenog djeteta”, rekao je dr. Zubčić.

Možda ste propustili...

U OČEKIVANJU JAVNOG POZIVA ZA ORGANIZACIJU POPULARNE MANIFESTACIJE

Advent u Osijeku seli se u Park kralja Petra Krešimira IV.?

MNOGIMA JOŠ NEOTKRIVENA OAZA

Jesensko uživanje na bajeru Jug 2

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOĆNA SMJENA S PROMETNOM POLICIJOM

Iz auta izlazili pijani s bokalom vina u ruci

2

U OČEKIVANJU JAVNOG POZIVA ZA ORGANIZACIJU POPULARNE MANIFESTACIJE

Advent u Osijeku seli se u
Park kralja Petra Krešimira IV.?

3

RJEŠAVAMO DVOJBE STUDENATA I NJIHOVIH RODITELJA

Studenti smiju primati dvije stipendije istodobno

oglas