Osijek
NOGOMETNA UTAKMICA NA SILVESTROVO

Dobrosusjedski nogomet u
Dragonjskoj već 40 godina
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

I ove godine posljednjeg dana u prosincu održat će se dobrosusjedska Silvestarska utakmica u nogometu u Dragonjskoj ulici koja se održava bez prekida već 40. godinu zaredom, a ovu tradiciju nije omeo čak ni Domovinski rat.

Kako nam je rekao Zdravko Nalio, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt, ova utakmica vuče tradiciju još od 1978., a tome događaju koji se održava na Staru godinu okuplja stotinjak ljudi svake godine na športskom okršaju i druženju koje nakon utakmice slijedi. Začetnik ove tradicije bio je Antić Bilić, koji će na Staru godinu igrati ovu utakmicu četrdeseti put. Nalio je istaknuo kako je športski rezultat ovdje najmanje važan, a da je poanta u druženju susjeda.

- Godine 1978. uselili smo se u našu zgradu i uočili kako među susjedima ima dosta sportaša poput Šege, Lukende i Jurića te smo odigrali prvu Silvestarsku utakmicu. Svidjelo nam se, pa smo to ponovili i iduće godine, tako je utakmica u Dragonjskoj ulici polako postala tradicija. Igrali smo i u ratno vrijeme, i 1991. i 1992. godine, kada su granate fijukale oko nas, ali mi smo sve to preživjeli. Dogodilo se da su se nakon dvadesetak godina u ovaj događaj počeli uključivati i naši sinovi, a danas Silvestarska utakmica na Staru godinu okuplja tri naraštaja igrača. Utakmica se uvijek igra u isto vrijeme, u 15.15 sati, i na istom mjestu, u Dragonjskoj ulici. Igramo bez obzira na vremenske uvjete, s namjerom da se zabavimo, rezultat nam uopće nije važan i pazimo da ne bismo jedan drugoga ozlijedili. U “trećem poluvremenu” mi nastavljamo druženje uz jelo i piće. To nam je izvrstan uvod u doček Nove godine. Željeli bismo da ubuduće brigu o ovom natjecanju preuzme Gradska četvrt, o čemu smo s njihovim predstavnicima već razgovarali - rekao nam je Bilić. D. Celing

Možda ste propustili...

U OGRANKU DONJI GRAD GISKo-a

Slikarski radovi Dragice Bartolić

U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI

Izložba radionice Ljetnog ateljea

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DUBROVAČKOJ 58 KAO U HORORU

Ispred dva opožarena stana množe se štakori, susjedi žive u strahu

2

ZAVRŠILA LEGALIZACIJA OBJEKATA

Samo od pristojbenih markica Grad uprihodio čistih milijun kuna

3

STANOVNICI ULICE I. KRŠNJAVOG U PANIČNOM STRAHU OD OSA

Pestrid obavio dezinsekciju osa u mladim stablima

oglas