Osijek
INVESTICIJA MINISTARSTVA BRANITELJA I OPĆINE ERNESTINOVO

Za uređenje Spomen-parka branitelja u Laslovu 65.160 kuna
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo je projekt “Krajobrazno uređenje Spomen-parka hrvatskih branitelja u Laslovu” koji je Općina Ernestinovo, u suradnji s UDVDR Klub Laslovo, prijavila na javni poziv u lipnju ove godine.

Načelnica općine Marijana Junušić navodi kako je projekt vrijedan 65.160 kuna, a Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo je 60.000 kuna, pa će preostali iznos od 5160 kuna sufinancirati Općina Ernestinovo.

Podsjetimo, ranije je već ovo mjesto, u vrijeme bivšeg načelnika Matije Greifa, pretvoreno u mjesto posebnog pijeteta i postavljene su spomen-ploče koje naznačuju važnost te lokacije u Laslovu, a ovo je nastavak koji obuhvaća pripremu površina i sadnju ukrasnog grmlja i trajnica, postavljanje klupa, koševa, LED reflektora koji će osvijetliti i dodatno naglasiti spomenik, te nabavu sklopivih stalaka za polaganje vijenaca.

Okolo spomenika, koji je Općina dovršila prethodnih godina, zasadit će se 48 crvenih ruža i 48 bijelih hortenzija koje će simbolizirati pogibiju 48 branitelja i civila. “S južne strane ulaza u Park prema spomeniku posadit će se trajnice u trakama, u bojama mađarske i hrvatske zastave, kao simbol zajedništva 1991. godine i kao simbol zajedništva u prošlosti i u budućnosti”, navode u ernestinovačkoj općinskoj upravi. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DUBROVAČKOJ 58 KAO U HORORU

Ispred dva opožarena stana množe se štakori, susjedi žive u strahu

2

ZAVRŠILA LEGALIZACIJA OBJEKATA

Samo od pristojbenih markica Grad uprihodio čistih milijun kuna

3

STANOVNICI ULICE I. KRŠNJAVOG U PANIČNOM STRAHU OD OSA

Pestrid obavio dezinsekciju osa u mladim stablima

oglas