Osijek
OD ROĐENJA S KNJIGOM

Besplatan upis za bebe u čepinskoj knjižnici
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

Svjesni važnosti čitanja djeci od najranije dobi, Narodna knjižnica Čepin nudi mogućnost besplatnog upisa za svaku novorođenu bebu s područja općine Čepin. Željko Mamić, ravnatelj Centra za kulturu Čepin, u sklopu kojeg djeluje i Knjižnica, navodi kako pri predaji zahtjeva za naknadu za novorođenu bebu u općini Čepin svaki će roditelj dobiti edukativni letak iz Knjižnice kojim se poziva na preuzimanje članske iskaznice. Iskaznica će glasiti na bebu, a koristit će ju roditelji.

Voditeljica Knjižnice Marija Čačić navodi kako njihov knjižničarski fond redovito aktualiziraju novim priručnicima o njezi i odgoju djeteta, a na policama uvijek se može pronaći i nešto za sebe te slikovnice i priče koje bi roditelji mogli čitati svom djetetu.

- Pozivamo sve mlade roditelje da nas posjete i iskoriste pogodnost besplatnog upisa. Čitajte djeci naglas od rođenja kako bi ona mogla povezati čitanje i knjige s ugodnim osjećajima, mogla čuti zvukove, rime i riječi, mogla koristiti svoja osjetila sluha, vida i opipa, mogla stvarati zvukove – od gugutanja do riječi, mogla pokazati na sliku, a osoba koja čita imenovati to što dijete pokazuje, mogla počela razumijevati da slike prikazuju određene predmete iz njihove okoline i, dakako, mogla uživati u glasnom čitanju - poziva Marija Čačić. D. Pejić

Možda ste propustili...

NA FFOS-U OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “KRAKOVSKE JASLICE”

Fenomen koji je prepoznao i UNESCO

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

BOŽIĆNA NAGRADNA IGRA “ŽENE ZA ŽENE”

Osječke poduzetnice udružile se kako bi darivale sugrađanke

3

U NOVOUREĐENOM SAKUNTALA PARKU POJAVILI SE PRVI VANDALI

Privremene ograde za zaštitu tise opet srušene

oglas