Regija
MEĐU POSLJEDNJIMA U STROGOM CENTRU

Za 2018. najavljena rekonstrukcija Gupčeve
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

ĐAKOVO - Nakon što je asfaltiran produžetak Ulice Nikole Tordinca, čime je ona izišla na Dragotinski put, a Đakovčani tako u ove dane, kada je zbog radova u Preradovićevoj i Pavićevoj otežano prometovati širim dijelom grada, dobili svojevrsni prečac, malu obilaznicu između Ulice biskupa Mandića i Preradovićeve, što su Hrvatske ceste realizirale s 1,5 milijuna kuna, za proračunsku 2018. godinu najavljena je rekonstrukcija Ulice Matije Gupca. Točnije, braneći prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu, gradonačelnik Marin Mandarić istaknuo je kako je predviđena pozicija od 200.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Gupčeve, koja je među posljednjim ulicama u (strogom) centru grada što još čeka temeljitu obnovu.

- Riječ je o potezu koji spaja katedralu i Ergelu, dvije najveće đakovačke znamenitosti, a ta ulica još uvijek ima odvodne kanale. Obilaze li turisti dvije najznačajnije turističke točke u našem gradu prolazeći ulicom s kanalima, što će pomisliti? - kaže Mandarić i dodaje kako će rekonstrukcija obuhvatiti sve segmente ulice – od kolnika, nogostupa, rasvjete, radova pod zemljom i dr.

– Bit će to rekonstrukcija, poput, primjerice, one u Jelačićevoj ulici - dodaje gradonačelnik.

Obnova Gupčeve obuhvatit će oba njezina dijela. Razmatrana je i obnova Ulice kralja Tomislava, no, kaže Mandarić, Gupčeva je u ovom trenu ocijenjena kao veći prioritet. S. Župan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

PROJEKT VRIJEDAN 3,3 MILIJUNA KUNA U OPĆINI NUŠTAR

Gradnja reciklažnog dvorišta pri kraju