Regija
POTPISANI UGOVORI

Devet kredita i 19 stipendija učenicima
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

ĐAKOVO - U Maloj vijećnici Grada Đakova gradonačelnik Marin Mandarić potpisao je ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu kredita i stipendija za školsku godinu 2017./2018.

- Grad Đakovo danas je s ukupno 19 studenata potpisao ugovore o dodjeli studentskih stipendija u visini 400, odnosno 500 kuna, ovisno o mjestu studiranja. Također smo potpisali i četiri ugovora o dodjeli studentskih kredita te ukupno devet ugovora o dodjeli učeničkih kredita. Visina učeničkih kredita je 300 i 400 kuna, opet ovisno o mjestu studiranja. Važno je napomenuti, a to sam rekao i svima s kojima smo sklopili ugovore o kreditima, da se vraćaju Gradu Đakovu. No, pravilnikom je definirano da Grad Đakovo može u cijelosti, ili djelomice, otpisati to potraživanje ovisno o uspjehu u školskoj, odnosno akademskoj godini. To je dodatni poticaj našim studentima i učenicima koji su dobili kredite da svojim radom mogu postići to da ne moraju vratiti ono što im je Grad Đakovo dao - rekao je gradonačelnik Marin Mandarić. Okupljenima je uputio i poruku kako se nada da će se nakon završetka srednjoškolskog, odnosno visokoškolskog obrazovanja, vratiti u Đakovo, iako zna da to nije realno očekivati baš od svih njih.

- Neki će ostati u Zagrebu, neki će možda u inozemstvu nastaviti svoje profesionalne karijere, no važno je da onima koji se žele i hoće vratiti u Đakovo, osiguramo prostor za njihov rad i zasnivanje obitelji - rekao je gradonačelnik Mandarić, konstatiravši kako je, nažalost, evidentno dugogodišnje raseljavanje mladih.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana