Regija
POTPISANI UGOVORI

Devet kredita i 19 stipendija učenicima
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

ĐAKOVO - U Maloj vijećnici Grada Đakova gradonačelnik Marin Mandarić potpisao je ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu kredita i stipendija za školsku godinu 2017./2018.

- Grad Đakovo danas je s ukupno 19 studenata potpisao ugovore o dodjeli studentskih stipendija u visini 400, odnosno 500 kuna, ovisno o mjestu studiranja. Također smo potpisali i četiri ugovora o dodjeli studentskih kredita te ukupno devet ugovora o dodjeli učeničkih kredita. Visina učeničkih kredita je 300 i 400 kuna, opet ovisno o mjestu studiranja. Važno je napomenuti, a to sam rekao i svima s kojima smo sklopili ugovore o kreditima, da se vraćaju Gradu Đakovu. No, pravilnikom je definirano da Grad Đakovo može u cijelosti, ili djelomice, otpisati to potraživanje ovisno o uspjehu u školskoj, odnosno akademskoj godini. To je dodatni poticaj našim studentima i učenicima koji su dobili kredite da svojim radom mogu postići to da ne moraju vratiti ono što im je Grad Đakovo dao - rekao je gradonačelnik Marin Mandarić. Okupljenima je uputio i poruku kako se nada da će se nakon završetka srednjoškolskog, odnosno visokoškolskog obrazovanja, vratiti u Đakovo, iako zna da to nije realno očekivati baš od svih njih.

- Neki će ostati u Zagrebu, neki će možda u inozemstvu nastaviti svoje profesionalne karijere, no važno je da onima koji se žele i hoće vratiti u Đakovo, osiguramo prostor za njihov rad i zasnivanje obitelji - rekao je gradonačelnik Mandarić, konstatiravši kako je, nažalost, evidentno dugogodišnje raseljavanje mladih.M.Muškić

Možda ste propustili...

PRODAJA NA KUĆNOM PRAGU

Naknada za ulični štand samo 40 kn

UZ ŽIDOVSKO GROBLJE NEMA GRADNJE

Groblje se širi sa suprotne strane

PROJEKT VRIJEDAN 16 MILIJUNA KUNA

Centru za posjetitelje Križnica 13 milijuna kn

Najčitanije iz rubrike