TvObzor
HRT: BOGAT ZABAVNI PROGRAM U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

Kviz, A-strana i doček uz Miroslava Škoru
Objavljeno 29. prosinca, 2017.

Hrvatska televizija na svojim će četirima televizijskim programima za novogodišnje blagdane emitirati brojne prigodne sadržaje. Gledatelje, između ostaloga, očekuju novogodišnje izdanje popularne zabavno-glazbene emisije “A-strana”, novogodišnji kviz s Joškom Lokasom te vrijednim nagradama za najuspješnije, program za doček Nove godine s Miroslavom Škorom u kojemu će se birati pjesma s kojom će gledatelji dočekati Novu godinu, ciklus filmova o Harryju Potteru te izbor najboljih povijesnih klasika, koji će se prikazivati na Prvome programu Hrvatske televizije.

Bogat zabavni program gledatelje očekuje u novogodišnjoj noći. U 20.05 na rasporedu je novogodišnji kviz s voditeljem Joškom Lokasom. Natjecatelji će se moći javljati u emisiju uživo, odgovarati na pitanja o povijesti Hrvatske radiotelevizije, omiljenim emisijama, filmovima i serijama, sportskim događajima, televizijskim licima i poznatim radijskim glasovima koji su obilježili gotovo stoljetnu povijest javnoga medijskog servisa, a najuspješniji će imati priliku osvojiti i vrijedne nagrade.

Novogodišnji tulum

Za ludi doček Nove godine najvažnije je dobro društvo. Uz domaćine kakvi su Ivan Vukušić i Duško Ćurlić gledateljima to jamčimo u novogodišnjemu izdanju popularne HRT-ove zabavno-glazbene emisije “A-strana” koja je na rasporedu u 20.38. A voditelji će novu, 2018. dočekati uz svoje dame Barbaru Kolar i Ivu Šulentić te drage goste: Giuliana, Petra Grašu, Danijelu Martinović, Severinu, Marka Tolju, Terezu Kesoviju, Gabi Novak, Dragu Diklića, Soul Fingerse, Vatru, Borisa Novkovića te Nenu Belana i Fiumense. Kao i na svakome novogodišnjem tulumu, uvijek se pojavi problem u vezi s tim tko je zadužen za odabir glazbe. Netko bi nešto sporo, netko dobre stare hitove, netko samo ljubavne, a netko bi samo plesao cijelu noć. Upravo zato “A-strana” nudi sve to.

Nakon “A-strane”, od 22.45, slijedi novogodišnja emisija “Pljesak, molim”. Domaćin je toga spektakla u kojemu se bira pjesma s kojojom će gledatelji dočekati Novu godinu Miroslav Škoro, a u strogome, ali pravednome ocjenjivačkom sudu sjedit će Zlatan Zuhrić Zuhra kao estradni menadžer Ratko Mulj, Enis Bešlagić kao učitelj harmonike i predstavnik dijaspore i Mila Elegović kao balerina u mirovini. Nepoznati, no ipak donekle talentirani kandidati su Lana Jurčević, glazbeni sastav Vigor, Jasmin Stavros, Pravila igre, klapa Intrade, Kićo Slabinac, Mate Bulić, Lidija Bačić, Tonči Huljić, Zorica Kondža, Mladen Grdović, Milo Hrnić i brojni drugi. Riječ je o parodiji na emisije za otkrivanje talenata uz koju će gledatelji nasmijani, veseli i raspjevani uz Hrvatsku radioteleviziju ući u novu, 2018. godinu. Urednica je Uršula Tolj.

Filmski klasici

Na Silvestrovo u 17.35 najmlađe će razveseliti hrvatski film uz koji su odrastale generacije – “Vlak u snijegu”. U 20.05 slijedi prvi iz superpopularne serije filmova o malome čarobnjaku – “Harry Potter i kamen mudraca”, a u 22.40 gledatelje će zabaviti hit-komedija “Seks i grad”, nastala prema istoimenoj popularnoj televizijskoj seriji.

U 1.05 slijedi “Štemer 2”, nastavak uspješne akcijske komedije, parodije na filmove o superherojima, a u 02.45 na rasporedu je film “Nestali u 60 sekundi” – suvremeni klasik akcijskoga žanra s Angelinom Jolie i Nicholasom Cageom u glavnim ulogama.

Na Staru i Novu godinu gledatelje očekuje glazbeni vestern “Svi za El Dorado” s Clintom Eastwodom u 15 sati, “Arthur” s Dudleyem Mooreom u 13.25 te sjajan koncert glazbenoga sastava Duran Duran u režiji velikoga Davida Lyncha u 21.35.

U Novu godinu gledatelji će ući s kultnim filmom Jima Jarmuscha “Pod udarom zakona”, koji će biti prikazan u 23.30, a prvi put nakon više desetljeća bit će prikazan klasik Johna Carpentera “Noć vještica” s početkom u 01.15.

Na Novu godinu Treći program Hrvatske televizije prikazat će za mnoge najatraktivniji hrvatski film uopće – “H-8”. Navečer je na rasporedu originalno izdanje “Dobroga posla u Italiji” s Michaelom Caineom u glavnoj ulozi. Na Sveta tri kralja bit će prikazan neodoljiv “Praznik u Rimu” s Gregoryjem Peckom i Audrey Hepburn.

U iščekivanju Nove godine gledatelje očekuje izravni prijenos silverstrovskoga koncerta Berlinske filharmonije u 17.30 te novogodišnji koncert klasične glazbe pod ravnanjem Herberta Von Karajana u 20.15. (N.K.)

 
Možda ste propustili...