Novosti
OBEĆANJE MINISTRA ENERGETIKE

Struja, plin i voda u
2018. neće poskupjeti
Objavljeno 27. prosinca, 2017.
Naknada za obnovljive izvore energije, koju smo morali podići u 2017. godini, dostatna je za isplatu svih postojećih i novih priključaka obnovljivih izvora energije, kaže Ćorić

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u srijedu da struja, plin i voda neće poskupjeti u 2018. godini.

- Naknada za obnovljive izvore energije, koju smo morali podići u 2017. godini, dostatna je za isplatu svih postojećih i novih priključaka obnovljivih izvora energije do kraja prvog tromjesečja 2019., pa zato električna energija do tada neće poskupjeti - rekao je Ćorić novinarima.

- Stvorili smo i zakonski okvir za tržište plina, pa u 2018. godini ni plin ne bi trebao poskupjeti - ustvrdio je. Također, kaže Ćorić, sa stupanjem na snagu izmjena Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva neće doći do rasta cijene vode.

Novinare je zanimalo kako se namjerava riješiti problem zbrinjavanja mulja iz pročišćivača otpadnih voda, na što je ministar odgovorio da su prije nekoliko godina napravljene studije koje su pokazale da se odlagališta mulja mogu sanirati na različite načine, a najskuplja je sadašnja varijanta, da se mulj šalje u inozemstvo i tamo energetski oporabljuje. Mulj se može koristiti na poljoprivrednim i degradiranim tlima, pod uvjetom da u mulju nema teških metala. Ujedno se obrađeni mulj može koristiti kao građevni materijal, na primjer, kod izgradnje takozvanih košuljica za vodovode, autoceste i ostale ceste. Ćorić je naveo da su Hrvatske vode prije mjesec i pol pokrenule projektni zadatak izrade studije svih mogućih alternativnih oblika korištenja mulja. H

Tomislav Ćorić

ministar zaštite okoliša i energetike

Naknada za obnovljive izvore energije, koju smo morali podići u 2017. godini, dostatna je za isplatu svih postojećih i novih priključaka obnovljivih izvora energije do kraja prvog tromjesečja 2019.

Možda ste propustili...

DIONIČARI IZGLASALI

Nepovjerenje za Upravu Uljanika

POVIŠICA JAVNIM I DRŽAVNIM SLUŽBAMA

Pavić: Maksimum koji Vlada nudi je 3 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUĐENJE ALEKSANDRU VASILJEVIĆU ZBOG ZLOČINA U LOGORIMA

Svjedok: Tukli su me do nesvijesti, iz logora sam izišao s 49 kg

2

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zoran Vinković osuđen na rad za opće dobro

3

SILVANO HRELJA, PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA

Stav da je u nas prekratak
radni staž - proizvoljan je