Novosti
NAGRADE I. FILIPOVIĆ

Prof. Jeliniću nagrada za životno djelo
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

“Nagrade Ivan Filipović” za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti svečano su u srijedu dodijeljene u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a dobilo ih je 22 istaknutih pojedinaca u dvije kategorije i pet područja rada. Nagrada za životno djelo Ivan Filipović u području srednjeg školstva dodijeljena je profesoru Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu Jozi Jeliniću, a u području znanstvenoga i stručnoga rada profesoru Marku Pranjiću s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Dodjeljujući nagrade, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kazala je kako su one prepoznale izvrsne među učiteljima i nastavnicima, sa životopisima koje je zadovoljstvo pročitati.

Godišnjom nagradom u području predškolskoga odgoja i obrazovanja nagrađene su Mirjana Malagić, Vesna Smojver i Mirela Marjanac, a u području osnovnog školstva Jerko Barišić, Danica Pelko, Biserka Dusparić¸i Lidija Miletić.

Godišnjom nagradom u području srednjeg školstva nagrađeni su Majda Bekić-Vejzović i Ivan Janjić, a u području visokog školstva Vesna Vlahović-Štetić, Željka Kamenov, Neven Hadžić, Smiljko Rudan, Joško Parunov i Rajko Grubišić.

Godišnjom nagradom u području znanstvenoga i stručnoga rada nagrađeni su Dubravka Brezak Stamać, Lana Hudeček, Željko Jozić, Kristian Lewis i Milica Mihaljević. H

VOLITE SVOJ POZIV

U ime nagrađenih zahvalio je Marko Pranjić te kazao kako u trenucima reforme hrvatskog školstva ponizno savjetuje onima koji se oko toga zalažu da budu nastavnici koji vole svoj poziv i vjeruju u njega, koji zbog svojih znanja nisu frustrirani i koji kod drugih traže kukolj kako bi svoj zataškali. “Ako je važno kreirati nove smjernice, isto je tako važno već ostvarene na lokalnoj razini i u individualnom životu nuditi kao uspjela rješenja”, zaključio je Pranjić.

Možda ste propustili...

DOC. DR. SC. NATAŠA DRVENKAR O MIROVINSKOM SUSTAVU

Žene će ovom reformom više nego ikada osjetiti udarac emancipacije

DJELATNICI HITNE POMOĆI U VINKOVCIMA

Treba osnovati hitne helikopterske ekipe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUĐENJE ALEKSANDRU VASILJEVIĆU ZBOG ZLOČINA U LOGORIMA

Svjedok: Tukli su me do nesvijesti, iz logora sam izišao s 49 kg

2

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zoran Vinković osuđen na rad za opće dobro

3

SILVANO HRELJA, PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA

Stav da je u nas prekratak
radni staž - proizvoljan je