Novosti
SLUČAJ AGROKOR

Osumnjičenici još čekaju rješenja o blokadi imovine
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Obrana u slučaju Agrokor još nije dobila rješenja o blokadi imovine koju je na zahtjev izvanredne uprave Agrokora zagrebački Županijski sud donio za svih 15 osumnjičenika kako bi solidarno nadoknadili štetu procijenjenu na čak 1,6 milijardi kuna. Tek kad vidi pisano rješenje, obrana će, kako se doznaje, odlučiti o podnošenju žalbe.

Sud je još u studenome blokirao imovinu utemeljitelju posrnulog koncerna Ivici Todoriću, a prošlog tjedna i njegovim suosumnjičenicima.

Uz Todorića, koji se nalazi u Londonu, u slučaju Agrokor osumnjičeni su i njegovi sinovi Ante i Ivan, Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, a Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly, koja je izrađivala revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičenici terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zloporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Tužiteljstvo tvrdi da su osumnjičenici Todoriću navodno pribavili “nepripadnu imovinsku korist” od milijardu i 142 milijuna kuna, a ukupnoj šteti Državno odvjetništvo pribraja i 320 milijuna kuna pribavljenih pravnoj osobi.

Nakon što je istraga postala pravomoćna, izvanredna uprava je, početkom prosinca, podnijela odštetni zahtjev, za koji je Todorić na svom blogu ustvrdio da ima svrhu “lažima stvoriti javnu percepciju krivnje i sakriti svakodnevne kriminalne aktivnosti izvanredne uprave”. H

TODORIĆ O ODŠTETNOM ZAHTJEVU

Osnivač i bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić objavio je na svome blogu kako odluku Županijskog suda u Zagrebu da prihvati odštetni zahtjev Ante Ramljaka u iznosu od 1,6 milijardi kuna smatra zapravo svojom “velikom pobjedom”, jer se sada, ističe, lako može utvrditi njegova imovina i način njezina stjecanja, tijek novca i sve transakcije kojima ga žele kriminalizirati. Todorić ponavlja da nikada iz Agrokora nije otuđio ni jedan jedini euro i da je sav novac utrošen isključivo za razvoj i poslovanje Agrokora.

Možda ste propustili...

SUDAC MISLAV KOLAKUŠIĆ:

I Srbija se bolje bori protiv korupcije

BIBLIJSKA PORUKA

Svima sluga

SUĐENJE ALEKSANDRU VASILJEVIĆU ZBOG ZLOČINA U LOGORIMA

Svjedok: Tukli su me do nesvijesti, iz logora sam izišao s 49 kg

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUĐENJE ALEKSANDRU VASILJEVIĆU ZBOG ZLOČINA U LOGORIMA

Svjedok: Tukli su me do nesvijesti, iz logora sam izišao s 49 kg

2

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zoran Vinković osuđen na rad za opće dobro

3

SILVANO HRELJA, PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA

Stav da je u nas prekratak
radni staž - proizvoljan je