Crna kronika
OPASNA IGRA

Djeca od 11 i 12 godina pronašla tromblon
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

LIPIK

Još se jednom dvoje najmlađih građana Slavonije suočilo s pronalaženjem opasne mine. Posljednji u nizu takvih slučajeva zbio se u utorak, a na minu su naišla djeca u dobi od 11 i 12 godina.

- Dvoje djece na livadi u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Lipiku pronašlo je neaktiviranu tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Minu je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona je pohranjena u prostorije policije do uništenja - doznajemo od Nikoline Janoković iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Kako neslužbeno doznajemo, djeca su pronašla minu i odmah su o tome obavijestila roditelje koji su pozvali policiju. I ovaj put djeca su se pokazala pametnija od odraslih koji mine i bombe bacaju posvuda umjesto da ih bez ikakvih kazni predaju policiji.

Jednako tako postupio je i šestogodišnji dječak koji je u Osijeku, kod Luke Tranzit, na obali Drave pronašao streljivo. Zamolio je oca da nazove policiju, a kada su policajci došli po streljivo, zahvalili su dječaku što nije prišao opasnim sredstvima, već je postupio pametno.

Početkom prosinca, u presušenom kanalu u Josipovcu, dijete je pronašlo, srećom, vježbovnu bombu, no mogla je biti i prava...

Iz policije još jednom pozivaju građane da sve oružje te bombe, streljivo, mine i druga opasna sredstva koja čuvaju kod kuće po ormarima, podrumima, nusprostorijama i slično predaju policiji i tako svima učine život sigurnijim.

- Pozivamo građane da se odazovu akciji 'Manje oružja – manje tragedija' te ako imaju automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje da ga dobrovoljno predaju i tako svoj dom učine sigurnijim. Dovoljno je nazvati policiju na besplatan broj telefona 192, a nakon dojave policijski službenici će u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći na dogovorenu adresu - poručuju iz policije.S.Lacić

MAJKA I SIN MRTVI ZBOG OSTAVLJENIH BOMBI NA IGRALIŠTU

Nezapamćenu tragediju u kojoj su poginuli trudna majka i njezin 7-godišnji sin u Bijelom Brdu pokraj Osijeka, početkom 2015. godine, izazvala je bomba koju su djeca pronašla na nogometnom igralištu 300-tinjak metara od njihove kuće. Nikada se nije otkrilo tko je neodgovorno ostavio bombe do kojih su djeca došla igrajući se.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana