Crna kronika
OPASNA IGRA

Djeca od 11 i 12 godina pronašla tromblon
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

LIPIK

Još se jednom dvoje najmlađih građana Slavonije suočilo s pronalaženjem opasne mine. Posljednji u nizu takvih slučajeva zbio se u utorak, a na minu su naišla djeca u dobi od 11 i 12 godina.

- Dvoje djece na livadi u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Lipiku pronašlo je neaktiviranu tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Minu je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona je pohranjena u prostorije policije do uništenja - doznajemo od Nikoline Janoković iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Kako neslužbeno doznajemo, djeca su pronašla minu i odmah su o tome obavijestila roditelje koji su pozvali policiju. I ovaj put djeca su se pokazala pametnija od odraslih koji mine i bombe bacaju posvuda umjesto da ih bez ikakvih kazni predaju policiji.

Jednako tako postupio je i šestogodišnji dječak koji je u Osijeku, kod Luke Tranzit, na obali Drave pronašao streljivo. Zamolio je oca da nazove policiju, a kada su policajci došli po streljivo, zahvalili su dječaku što nije prišao opasnim sredstvima, već je postupio pametno.

Početkom prosinca, u presušenom kanalu u Josipovcu, dijete je pronašlo, srećom, vježbovnu bombu, no mogla je biti i prava...

Iz policije još jednom pozivaju građane da sve oružje te bombe, streljivo, mine i druga opasna sredstva koja čuvaju kod kuće po ormarima, podrumima, nusprostorijama i slično predaju policiji i tako svima učine život sigurnijim.

- Pozivamo građane da se odazovu akciji 'Manje oružja – manje tragedija' te ako imaju automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje da ga dobrovoljno predaju i tako svoj dom učine sigurnijim. Dovoljno je nazvati policiju na besplatan broj telefona 192, a nakon dojave policijski službenici će u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći na dogovorenu adresu - poručuju iz policije.S.Lacić

MAJKA I SIN MRTVI ZBOG OSTAVLJENIH BOMBI NA IGRALIŠTU

Nezapamćenu tragediju u kojoj su poginuli trudna majka i njezin 7-godišnji sin u Bijelom Brdu pokraj Osijeka, početkom 2015. godine, izazvala je bomba koju su djeca pronašla na nogometnom igralištu 300-tinjak metara od njihove kuće. Nikada se nije otkrilo tko je neodgovorno ostavio bombe do kojih su djeca došla igrajući se.

Možda ste propustili...

NASTAVLJA SE NIZ KRAĐA NAD STARIJIMA

Višnjevčanku pokrala njegovateljica

NAJUGROŽENIJA SKUPINA U PROMETU

U listopadu poginula čak tri vozača traktora

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA IVANU LJUŠANINU (20)

Pet godina zatvora zbog smrti Marinele Trupeljak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana