Osijek
PATRIK KARLOCI (4) USPJEŠNO OPERIRAN

Otkako se probudio, Patrik ne prestaje pričati, čak i pleše!
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

I osoblje u Klaićevoj bolnici u čudu je kako se četverogodišnji Patrik Karloci iz Bilja dobro oporavlja nakon složene operacije uklanjanja metastaza tumora u plućima! Dobra je ovo vijest koja stiže iz Zagreba i to nakon što smo objavili članak o četverogodišnjaku kojem je najprije otkriven tumor u bubregu, a koji se zatim proširio na pluća.

Prekinuta je do tada provođena ICE kemoterapija, i to nakon što su doznali da su metastaze u progresiji. Iako su razmatrali operaciju u inozemstvu, liječnici iz Klaićeve bolnice odlučili su izvesti ovu operaciju, nakon koje maleni Patrik gotovo da ne prestaje pričati, a prema riječima majke Nene ima dobar apetit i raspoložen je.

- Patrik je izišao iz intenzivne i još uvijek čekamo analizu izvađenog tkiva iz pluća. Rečeno nam je da ništa zloćudno trenutno nema u sebi, što bi značilo da su uklonjene sve metastaze, no više ćemo znati kad stigne nalaz - ispričala nam je telefonski majka Nena koja danonoćno bdije uz Patrika u bolnici, gdje su proveli i božićne blagdane. Štoviše, Patrik ne samo da je raspoložen već je za Božić i zaplesao!

Podsjetimo, početkom prosinca nakon dužeg izbivanja u bolnici u Zagrebu, Patrik je s roditeljima došao u rodno Bilje, a potom je ponovo prebačen u Zagreb, gdje je čekao složen operativni zahvat. Još uvijek nije isključen odlazak u inozemstvo na presađivanje matičnih stanica, a sve će ovisiti o nalazu koji s nestrpljenjem očekuju.

- Samo da ovo sve s Patrikom dobro prođe i nadamo se da ćemo se vratiti u Bilje. Za sada smo tu svi zajedno, gdje smo proslavili i kćerin rođendan – priča majka, podsjećajući da su odgodili kćerin upis u školu za godinu dana upravo zbog situacije s Patrikom.

Marija MIHELIĆ
aleksandra Pokrenula humanitarnu akciju

Uz skrb o sinu, Nena i Antonio Karloci morali su i razmišljati kako zatvoriti financije tijekom boravka u Zagrebu i zahvaljujući Aleksandri Martinčević iz Osijeka, pokrenuta je humanitarna akcija, a koju je potom podržao i Glas Slavonije. Dok je otac Antonio roditelj njegovatelj, majka Nena nezaposlena je, a uz dva dječja doplatka žive s nevelikim primanjima. Zahvaljujući udruzi "Ljubav na djelu" tijekom boravka u Zagrebu osiguran im je smještaj.

pomozimo

l Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom novca na račun HPB-a, IBAN - HR2023900013221424801 (Patrik Karloci).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas