Osijek
UŠTEĐEN NOVAC TIJEKOM ŠKOLSKE GODINE VRAĆEN ŠKOLAMA

Grad u posljednji trenutak
rasporedio školama novac
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Samo nekoliko sati imali su na raspolaganju ravnatelji osječkih osnovnih škola da bi odredili što im je potrebno za nabavu od uredskog materijala, higijenskih potrepština i slično. Zanimljivo je da je svaka škola dobila od Gradske uprave zadatak odlučiti što im je potrebno i to nakon što je u gradskom proračunu, zahvaljujući onome što je ušteđeno, ostalo viška namjenskih sredstava za osnovne škole. Potvrdio nam je to Davor Brust, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež grada Osijeka.

- U trenutku kad sam znao da je sve plaćeno, na računu je bilo viška novca i to je podijeljeno školama kako bi potrošili na ono što im stoji u njihovim godišnjim planovima. Može se reći da im je to rečeno u posljednji trenutak, no sve dok ne dođe i posljednji račun, ne mogu znati s koliko novca se raspolaže. Prošli tjedan HEP je dostavio račune za grijanje, odnosno za struju i potom se izračunalo koliko je novca ostalo. Kolokvijalno rečeno, to je učinjeno u posljednji trenutak, no sve što su škole nabavile bit će im od koristi - rekao je Brust, dodajući da je školama podijeljen jednak iznos novca, točnije, svaka je dobila 7000 kuna. Izuzetak je OŠ Ljudevita Gaja, odnosno njihova Područna škola u Sarvašu koja je dobila 5000 kuna. Naime, da novac nije utrošen morao bi se vratiti resornom ministarstvu. Na ovaj način škole su, iako u samo nekoliko sati, odlučile čime će se opremiti, a što će biti utrošeno i u sljedećem polugodištu.

A kako doznajemo u pojedinim školama uglavnom se radilo o uredskom materijalu poput hamer-papira, papira za fotokopiranje i sličnim potrepštinama, ali i sredstvima za higijenu. U sljedeće polugodište tako će škole ući opremljene, a što će u 2018. godini biti olakotna okolnost za školski budžet. M. Mihelić

Školama podijeljen jednak iznos novca, točnije svaka je dobila 7000 kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

DAVOR BILMAN PREDSTAVIO SVOJ “SKENER OSOBNOSTI”

Odjeća kao ogledalo osobnosti

oglas