Osijek
DONACIJA HPD-A “LIPA” PEDIJATRIJI

Prikupili 6600 kuna za male pacijente
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Nije puno, ali je od srca – naglasili su članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” na jučerašnjoj donaciji 6600 kuna namijenjenih Odjelu za intenzivno liječenje djece. Novac je prikupljen na tradicionalnom 25. Božićnom koncertu “Lipe” održanom na sam Božić, a nakon deset godina koncerata humanitarnog karaktera, ovi umjetnici odlučili su donirati novac odjelu gdje godišnje, kako doznajemo, boravi od 200 do 300 djece od trećeg dana pa do 18. godine života.

- Ova novčana sredstva iskoristit ćemo za podizanje standarda na Odjelu koji se brine o djeci s najtežim bolestima ne samo iz Osijeka nego i cijele regije. Važna je namjera i činjenica da ste nas se sjetili i pjevali za svu bolesnu djecu na Odjelu – naglasila je prilikom donacije Sanja Dorner, v.d. predstojnica Klinike za pedijatriju.

Uplatnicu, ali i dva CD-a HPD-a “Lipa”, uručio joj je Tomislav Levak, dopredsjednik i glasnogovornik Društva, te naglasio da je riječ o donaciji samih građana koji su došli poslušati koncert u crkvi sv. Mihaela. Poanta je, dodao je Levak, u skretanju pozornosti na djecu koja borave na Odjelu, a da su građani još jednom pokazali svoju humanost dokazuje to što su, moglo se čuti na koncertu, voljni uplatiti novac u bilo koje doba za ovaj Odjel.

Prikupljeni novac, zajedno s ostalim donacijama pristiglim za Kliniku, bit će utrošen za uređenje Odjela, budući da je riječ o liječenju koje zahtijeva posebne tehnike, a time i posebnu opremu. Zahvaljujući HPD-u “Lipa” i građanima grada Osijeka ostvarenje cilja, točnije proširenje Odjela i ostali građevinski zahvati, još je bliže. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

LOV NA KRIVOTVORENE KVALIFIKACIJE

Od nekih fakulteta škole već zatražile provjeru diploma

oglas