Osijek
GPP ZAVRŠIO PROJEKT SMARTICE

Digitalna karta odsad i u autobusnom prometu
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

Nakon što je uspješno u tramvajima proveo pilot-projekt Smartice – digitalne karte za javni gradski prijevoz, GPP je od jučer uveo uslugu kupnje digitalne karte i u autobusni promet. Riječ je o VIP-netovoj mobilnoj aplikaciji Smartica, prvoj aplikaciji na hrvatskom tržištu koja omogućuje kupnju, aktivaciju i validaciju putnih karata u javnom gradskom prijevozu.

U pilot-fazi Smarticu je isprobao velik broj korisnika javnog gradskog prijevoza, a jedan od razloga je jednostavnost korištenja. Naime, Smarticu je potrebno besplatno preuzeti na mobilni uređaj preko Google Play ili Apple Store trgovine aplikacija. Moguća je kupnja jednokratne i dnevne karte, a plaćanje se provodi preko SMS-a. Cijena jednokratne karte za prvu i drugu zonu je 11, a za dnevnu 35 kuna. Kupljena karta aktivira se nakon ulaska u vozilo javnog gradskog prijevoza prislanjanjem mobilnog uređaja na validator kod ulaznih vrata. Kontrolor pri ulasku u vozilo svojom aplikacijom s iste platforme trentuno blokira uređaj za aktivaciju putnih karata tako da su prijevare onemogućene.

Inače, kupljene neaktivirane karte mogu se koristiti pri sljedećoj vožnji, a korištenje aplikacije dostupno je korisnicima svih telekom-operatora koji su u sustavu Smartice. Na ovaj način GPP je vožnju svojim korisnicima učinio još dostupnijom. M. Mihelić

Možda ste propustili...

KONJOGOJSKA UDRUGA ČEPIN

Pokladno jahanje u Čepinu

GO HSS-A O UVJETIMA ŽIVOTA U STADIONSKOM NASELJU:

I dalje hodamo po kaljuži

VIŠE POSJETA AMBULANTI

Veterinari: I psi su virozni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UČESTALE PROVALE U KUĆE I STANOVE U OSIJEKU

Lopovi “ordiniraju” danju, kradu uglavnom novac i nakit

2

SLAVLJE BRAČNOG PARA ŠOŠTARKO

Štefanija i Ivan u braku su 70 godina, a poznaju se cijeli život

3

PROBLEMI S PARKIRANJEM NA NEKOLIKO LOKACIJA U GRADU

Ispred KBC-a premalo mjesta za invalide, blato i loša rasvjeta kod “Zeke”

oglas