Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ POTPISAO UGOVORE S NAČELNICIMA

Sedam općina dobit će nova dječja igrališta
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Načelnici općina Drenje, Petlovac, Vladislavci, Feričanci, Vuka, Semeljci i Ernestinovo i osječko-baranjski župan Ivan Anušić jučer su u Osijeku potpisali ugovore o gradnji novih dječjih igrališta, po jednog na području svake općine.

- Prosječna vrijednost svakog igrališta je 70.000 kuna, dakle Županija za ovaj projekt izdvaja 500.000 kuna. To je nastavak ulaganja u dječja igrališta koje traje od 2006. godine. Do sada smo izgradili 102 igrališta, za što je Županija izdvojila 8,2 milijuna kuna - rekao je župan Anušić nakon potpisivanja ugovora.

S obzirom na to da će zbog novog Zakona o porezu na dohodak proračuni svih općina i gradova biti puno veći nego do sada, župan je pozvao načelnike općina i gradonačelnike da taj “višak” novca ulože u pripremu novih projekata na području svojih jedinica lokalne samouprave, kao što je zamišljeno Projektom Slavonija.

- Županija će i dalje nastaviti pomagati općinama i gradovima u projektima jer nam je cilj ravnomjeran razvoj svih naselja na području županije - dodao je župan Anušić.

Gradnja sedam novih dječjih igrališta počet će iza Nove godine, a sva igrališta trebala bi biti završena tijekom proljeća 2018. godine. J. Nikolić

Možda ste propustili...

CIKLUS EVANGELIZACIJSKIH SUSRETA

“Ustani i hodaj. Razgovori o vjeri”

VOZILI SMO SE VLAKOM DO PEČUHA

Vesela avantura za nostalgične i strpljive

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas