Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ POTPISAO UGOVORE S NAČELNICIMA

Sedam općina dobit će nova dječja igrališta
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Načelnici općina Drenje, Petlovac, Vladislavci, Feričanci, Vuka, Semeljci i Ernestinovo i osječko-baranjski župan Ivan Anušić jučer su u Osijeku potpisali ugovore o gradnji novih dječjih igrališta, po jednog na području svake općine.

- Prosječna vrijednost svakog igrališta je 70.000 kuna, dakle Županija za ovaj projekt izdvaja 500.000 kuna. To je nastavak ulaganja u dječja igrališta koje traje od 2006. godine. Do sada smo izgradili 102 igrališta, za što je Županija izdvojila 8,2 milijuna kuna - rekao je župan Anušić nakon potpisivanja ugovora.

S obzirom na to da će zbog novog Zakona o porezu na dohodak proračuni svih općina i gradova biti puno veći nego do sada, župan je pozvao načelnike općina i gradonačelnike da taj “višak” novca ulože u pripremu novih projekata na području svojih jedinica lokalne samouprave, kao što je zamišljeno Projektom Slavonija.

- Županija će i dalje nastaviti pomagati općinama i gradovima u projektima jer nam je cilj ravnomjeran razvoj svih naselja na području županije - dodao je župan Anušić.

Gradnja sedam novih dječjih igrališta počet će iza Nove godine, a sva igrališta trebala bi biti završena tijekom proljeća 2018. godine. J. Nikolić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA ODLUKA GLASA SLAVONIJE:

Nema više Sajma antikviteta u Tvrđi!

2

POČETAK NOVIH PROJEKATA U ANTUNOVCU

U Poslovnu zonu stiglo 13 novih investitora!

3

DRUGI DANI POSLOVA U TURIZMU

Slavonci tražili svoju priliku za posao kod 70-ak poslodavaca

oglas