Mozaik
NA VINKOVAČKOM DVORANSKOM PLIVALIŠTU LENIJE

Otvorena peta likovna kolonija
Objavljeno 27. prosinca, 2017.

Na Vinkovačkom dvoranskom plivalištu Lenije održana je peta Likovna kolonija, u sklopu programa svečanog obilježavanja sedme godine rada Vinkovačkog dvoranskog plivališta.

- U okviru sedam godina rada Vinkovačkog dvoranskog plivališta Lenije možemo govoriti o jednoj lijepoj tradiciji održavanja Likovne kolonije. Drago mi je da možemo ugostiti eminentne likovne umjetnike s područja Vukovarsko-srijemske županije. Ovo je prilika da naši posjetitelji mogu vidjeti kako nastaju likovna djela. Na kraju bih želio istaknuti da će sva djela ostati na bazenu, te nam je u konačnici namjera napraviti jednu izložbu svih radova - istaknuo je Željko Ilić, direktor tvrtke Periska d.o.o., koja upravlja Vinkovačkim dvoranskim plivalištem Lenije.Ovogodišnjoj petoj jubilarnoj Likovnoj koloniji na bazenu nazočili su: Zlatko Kokanović, Pero Avramović, Goran Lukić, Josip Božičević, Domagoj Jurčić-Sremac, Dario Šošić i Slavica Jelić.

- Ono što je važno za ovu koloniju, svakako je veselje nas slikara i vrlo se rado odazivamo pozivu na kolonije. Vjerujem da će se ova lijepa tradicija nastaviti i da ćemo i sljedeće godine doći na likovnu koloniju. Kako je tema bila voda, radio sam dunavske pejzaže u tehnici suhi pastel - rekao je Jurčić-Sremac.

M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CHRIS PRATT

Zaprosio Arnoldovu kćer

2

EMISIJA RADIJA OSIJEK “RITAM ŠOKADIJE”

Snaši nagrada za tamburaški hit

3

FLUENTES PREDSTAVILI PJESMU ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL

Pjesma “Bez riječi” govori o razigranoj, prekrasnoj ljubavi